raskrižje Strossmayerova - Kanižlićeva, kolovoz 2024.

raskrižje Strossmayerova - Kanižlićeva, kolovoz 2024.

DARIO KUŠTRO
23.8.2024., 18:55
U Štrosiki i Kanižlićevoj - protočno

Proradili semafori, ali zbog radova i dalje nužan oprez

Nakon dvomjesečne stanke zbog radova na tramvajskoj infrastrukturi, ponovno su proradili semafori na raskrižju Strossmayerove i Kanižlićeve, kod dvorca Pejačević, odnosno novog stadiona.

To znači da je počelo i prometovanje na toj relaciji, ponovno se iz Kanižlićeve, iz smjera centra, može lijevo i desno u Štrosiku, naravno i ravno, u smjeru stadiona. Iz Strossmayerove, iz oba smjera, ponovno se može skretati u Kaniželićevu te u nastavku prema centru grada.

No, oprez! Raskrižje i taj dio Strossmayerove i dalje su u zoni radova, na snazi je privremena regulacija i valja pratiti postavljenu horizontalnu signalizaciju.

Podsjetimo, i ondje su u tijeku radovi rekonstrukcije tramvajske infrastrukture, koje europskim sredstvima realizira GPP. To je posljednja etapa radova na zapadnom dijelu, u nastavku će radovi modernizacije tramvajske infrastrukture, ali i cjelovite obnove Strossmayerove, kako je najavljeno, prijeći u ingerenciju Hrvatskih cesta. Osnovna je informacija da se tramvajska pruga preseli uz kolnički trak.

Radovi zbog kojih je ovo raskrižje bilo zatvoreno počeli su 24. lipnja, kada je najavljeno kako će prometovanje biti nastavljeno od 24. kolovoza. Dakle, u GPP-u su taj datum ispoštovali. Radovi modernizacije realiziraju se i na južnom traku Europske avenije, također planiranom dinamikom.