BRUNO JOBST
22.8.2024., 07:00
ANTIKVARIJAT LIBAR

Posljednja šansa za prodati udžbenike?

Korisnici koji se požure i jave do 31. kolovoza dobit će 10 % višu otkupnu cijenu za udžbenike

Kolovoz je posljednja šansa za prodaju udžbenika po povoljnoj cijeni. Ističu to u antikvarijatu Libar te dodaju kako do 31. kolovoza imaju promociju vezanu uz otkup udžbenika.

Detalje nam je pojasnio Bojan Vukas, direktor antikvarijata Libar, koji sa svojom malom, ali vrijednom i uigranom ekipom radi na otkupu i prodaji srednjoškolskih udžbenika.

- Pokrenuli smo kampanju u kolovozu, a cilj je požuriti kupce, jer količine su udžbenika koje otkupljujemo ograničene. To znači da neće svi uspjeti prodati svoje udžbenike. Svaki užbenik ima određen broj komada koji možemo otkupiti i prodati. Primjerice, za neke udžbenike to je deset, za druge 200, a treće 400 komada. Zato smo pokrenuli ovu kampanju te će ljudi koji se požure i jave se do 31. kolovoza dobiti 10 posto više otkupne cijene za udžbenike - objašnjava Vukas.

direktor antikvarijata Libar Bojan Vukas

direktor antikvarijata Libar Bojan Vukas

BRUNO JOBST

Ipak, dodaje, udžbenike će otkupljivati i poslje 31. kolovoza, no kako vrijeme bude odmicalo, sve će se više udžbenika naći na tzv. block-listi. Kampanju provode kroz sve moguće kanale, od newslettera, objava na FB-u i drugim društvenim mrežama, te preko letaka.

Roditelji udžbenike mogu prodati u poslovnici, na adresi Županijska 17, ili online, preko mrežne stranice, skenirajući QR kod koji je objavljen i uz ovaj tekst. Online model otkupa i prodaje udžbenika odnosi se na cijelu Hrvatsku. "Kada netko prodaje online, tada ima besplatnu poštarinu, trošak dostave ide na Libar, tako da se prodaja udžbenika može obaviti i iz udobnosti vlastitog doma", objašnjava Vukas.

 

QR kod antikvarijata Libar Za PR tekst

QR kod antikvarijata Libar

Također, preko web shopa mogu se i naručiti udžbenici. S druge pak strane, kupci koji dođu u poslovnicu mogu odmah prodati udžbenike, dobiti novac i kupiti školske knjige za idući razred.

- Neki su se roditelji i učenici požurili i već prodali stare te kupili udžbenike za novu školsku godinu, a drugi još čekaju. Mi želimo ovom kampanjom potaknuti i ove druge da se jave što prije - naglašava Vukas.

U antikvarijatu Libar rade isključivo sa srednjoškolskim udžbenicima, za gimnazije i strukovne škole. Najtraženije su školske knjige za vjeronauk i strane jezike, ističu u ovom antikvarijatu, koji je otvoren 2015. godine, i nagodinu će proslaviti jubilarnih deset godina uspješnog rada.

- Svake godine otvaramo antikvarijat 1. svibnja, a zatvorimo 1. studenog ili 1. prosinca, dakle imamo svoju sezonu, a web shop nastavlja s radom cijele godine. Najveća je gužva u drugoj polovini kolovoza i prva dva tjedna u rujnu. S obzirom da je početak nove školske godine pomaknut za tjedan dana, nadam se da će se gužve razvući. Naime, nije isto imati u poslovnici u isto vrijeme deset ili 30 ljudi. Zato nam umnogome pomaže online prodaja. No, podjednak je broj onih koji dolaze izravno u poslovnicu i korisnika koji se odlučuju za online prodaju i kupnju udžbenika.Ukupan broj korisnika povećava se iz godine u godinu. Konkurencija nam ne smeta, posla ima za sve, to je zdrava konkurencija i ona je potrebna na tržištu školskih knjiga, ne samo u Osijeku, već i diljem Hrvatske - zaključuje direktor Bojan Vukas.