USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
22.8.2024., 16:13
DRUŠTVENE IGRE I DRUŽENJA

Ljeto za djecu u čepinskoj knjižnici

Ljetu u knjižnici Centra za kulturu Čepin nije kraj. Aktivnost za djecu održat će se i 28. kolovoza u 10 sati, a prijave za sudjelovanje nisu potrebne. Dovoljno je doći i igrati s vršnjacima neke od društvenih igara koje se nalaze u čitaonici - prostoru koji je drugi dnevni boravak Čepincima.

U knjižnici navode kako su se posljednji put naigrali i nasmijali igrajući Activity Junior. "Bilo je zanimljivo promatrati kako djeca objašnjavaju zadani pojam riječima, pantomimom ili crtanjem. Djeca su najviše navijala da ih potrefi objašnjavanje pojma pantomimom. Iako je pantomima bila najzahtjevnija, bila im je najzabavnija. Nadamo se da će zabavno biti i u ostatku Ljeta u knjižnici, radujemo se dolasku djece", pozivaju knjižničarke.

Željko Mamić, ravnatelj Centra za kulturu Čepin, u čijem sastavu djeluje knjižnica, navodi kako se pripremaju za sljedeće aktivnosti koje će se provoditi u Centru i njegovoj knjižnici.

- Mislimo tu ponajprije na književne, poetske i glazbene večeri. Mještani jako vole dolaziti u ovo čepinsko kulturno središte, koje okuplja ljude raznorodnih sklonosti i dobnih kategorija. Naravno da ćemo nastaviti i s radionicama, inovacijama, predstavama, izložbama naših umjetnika, kojih je podosta, kao i njihovih "zanatskih" kolega koji dolaze na čepinske kolonije. Upravo su police knjižnice dodatno otežale zbog novonabavljenih naslova, koji će zacijelo ići iz ruke u ruku naših članova. Sve činimo kako bi ova naša institucija zadovoljile kulturne potrebe građana. Bit će dakako i radionica za mlade u tehničkim znanostima, slikarskih radionica, modelarstva, čitateljskih druženja... - najavljuje Mamić.

Sve se te aktivnosti održavaju uz veliku potporu Općine i njezinih čelnika, od potpunog renoviranja objekta izvana do dogradnje Centra dvoranom, proširenja prostora knjižnice, uređenja dnevnog boravka, odnosno čitaonice, opremanja, pružanja novih usluga i modernizacije.