Phantography
21.8.2024., 14:44
NA KRAJIČKU JEZIKA

Šesti put Čitamo Arsena, ovom prilikom uz koncert na krovnoj terasi KC-a

“Prošlo je devet godina otkako nas je fizički napustio najveći i najkompletniji hrvatski kantautor, šansonijer, glazbeni umjetnik, skladatelj, 'akademski težak', 'liječeni Šibenčanin' i 'pjesnik opće prakse' - Arsen Dedić. Budući da svake godine ponavljamo kako Arsen ne smije biti zaboravljen, da se njegova vječna poezija treba čitati, tako ćemo i ove godine, šesti put, 27. kolovoza, posvetiti večer njemu, a lokacija će, kao i prethodne dvije godine, biti prekrasni ambijent krovne terase Kulturnog centra Osijek", najavljuju organizatori Na krajičku jezika.

Na Čitamo Arsena čitat će se njegova poezija, kao i uvijek, no ovaj je put priređen i koncertni dio uz set-listu presjeka Arsenove karijere. Za koncert bit će zaslužni Slavko Babić (vokal) i Dario Imrik (gitara), a poeziju će recitirati Mislav Bartoš i Bruno Koić.

Budući da na terasi nije osiguran šank, organizatori pozivaju posjetitelje da si ponesu piće.

“Dokazali smo na prošlih pet čitanja Arsenove poezije da ste u velikom broju željni čuti njegove stihove i bar se na trenutak podsjetiti kakve je misli i kompozicije taj osebujni umjetnik stvarao. Stoga i ove godine dođite, nazdravite koju s nama i udobno se smjestite. Ulaz je slobodan", poručuju organizatori, koji zahvaljuju KC-u na ustupljenoj terasi.