BRUNO JOBST
21.8.2024., 07:00
OŠ FRANJE KREŽME

Panoramskim će dizalom krenuti u školsku godinu

U Školskoj ulici u tijeku su radovi na Osnovnoj školi Franje Krežme. Riječ je o ugradnji dizala u toj školi, koja ima tri kata i ukupno pet etaža. Radovi su počeli u lipnju, a završetak se očekuje prije početka nove školske godine. Preostaje još postavljanje dizala i završni radovi, odnosno završna "šminka" objekta.

Bio je to povod za razgovor s Jadrankom Jurić, ravnateljicom OŠ Franje Krežme.

- Očekujemo da će radovi biti gotovi bar tjedan dana prije početka nove, 2024./2025. školske godine. Nakon postavljanja dizala slijede završni radovi, no ti nam radovi neće smetati ni za upotrebu dizala ni za održavanje nastave, tako da se oni mogu odvijati bez problema i kad počne nova školska godina - kaže ravnateljica Jurić.

Jadranka Jurić, ravnateljica

Jadranka Jurić, ravnateljica

BRUNO JOBST

Ističe da su djelatnici i učenici škole zaista zahvalni Gradu Osijeku, koji je prepoznao kako je vrijeme da ova škola dobije dizalo.

- Godinama molimo da nam se ugradi dizalo, ali da će izgledati ovako lijepo, to nismo očekivali i jako smo sretni zbog toga - dodaje ravnateljica.

Dizalo je panoramsko, bit će ukras škole, ulice i tog dijela grada. No u OŠ Franje Krežme najsretniji su zbog toga što će biti funkcionalno, a njima je to jako potrebno.

- Prije svega dizalo nam je potrebno zbog djevojčice koja ide kod nas u školu, ali ne može hodati, pa se koristi invalidskim kolicima - pojašnjava naša sugovornica.

BRUNO JOBST

Škola Franje Krežme ima pet etaža, osim tri kata imaju i prizemlje, u kojem se održava nastava, i podrum, u kojem se nalaze kuhinja i učionica.

- Dizalom će se osim djevojčice u kolicima koristiti i stariji učitelji, kojima je velik problem penjanje po stepenicama na pet etaža, ali i učenici koji, primjerice, imaju astmu, slomili su nogu i sl. - kaže ravnateljica.

Problem nedostatka dizala pokušavaju godinama riješiti, a u prizemlju nemaju dovoljno prostora da bi napravili još nekoliko učionica. Stoga je dizalo postalo prijeko potrebno, a za koji tjedan njime će se moći koristiti svi oni kojima je potrebno, i učenici i učitelji.