Vodovod Osijek
21.8.2024., 12:42
NAJAVLJENA IZMJENA ODGOĐENA

Privremena regulacija prometa se primjenjuje tek od ponedjeljka 26. kolovoza

Izmjene privremene regulacije prometa u Gundulićevoj ulici (od Rokove do Dubrovačke ulice) u Osijeku koje su trebale stupiti na snagu danas (srijeda 21. kolovoza) odgađaju se za pet dana i na snagu stupaju u ponedjeljak 26. kolovoza, javljaju iz osječkog Vodovoda.

Odgoda je učinjena zbog vremena potrebnog za dovršetak radova na raskrižju Kanižlićeve i Strossmayerove ulice u okviru projekta modernizacije tramvajske pruge (GPP d.o.o.), a radi održavanja maksimalne protočnosti prometa.

Stoga se početak privremene prometne regulacije u sklopu Projekta Osijek 4 i radova rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici, dionica od Rokove do Dubrovačke ulice, o kojoj je Vodovod već izvjestio javnost se pomiče za 5 dana.

Tako privremena regulacija prometa u Gundulićevoj ulici (od Rokove do Dubrovačke ulice) započinje 26. kolovoza 2024. (ponedjeljak) i predvidivo je da će trajati sve do petka 6. prosinca ove godine.

Svi ostali aspekti privremene regulacije ostaju nepromijenjeni, poručuju iz osječkog Vodovoda.

To znači da se dionica zatvara za promet vozila osim stanarima, hitnim i komunalnim službama te dostavnim vozilima po posebnom režimu koji određuju izvođači radova, Gravia d.o.o. i Osijek-Koteks d.d.

Obilazni pravci ostaju isti onima koji su već najavljeni te tako u smjeru istok-zapad mogući su relacijama -

Gundulićeva – Dubrovačka – Reisnerova - Kršnjavoga – Rokova – Gundulićeva ili Gundulićeva – Dubrovačka – Hebrangova – Rokova – Gundulićeva.

U smjeru zapad-istok preporučeni su pravci -

Gundulićeva – Rokova – Hebrangova – Dubrovačka – Gundulićeva ili

Gundulićeva – Rokova – Kršnjavoga – Reisnerova – Dubrovačka – Gundulićeva.

Iz Vodovoda također mole sve sudionike prometa da poštuju znakove privremene regulacije prometa i da ne parkiraju vozila u zoni gradilišta radi nesmetanog izvođenja radova.