policija policajci ilustracija
PU BRODSKO POSAVSKA
20.8.2024., 18:09
PROMJENE U SINDIKATU POLICIJE

Samo osam članova prešlo u SPH

Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH reagirali su na priopćenje Sindikata policije Hrvatske (SPH) od 14. kolovoza, u kojemu je navedeno kako su "službenici Grada Osijeka, nezadovoljni radom sindikata koji ih je predstavljao, a koji je potpisao nepovoljan Kolektivni ugovor, pristupili SPH-u".
“Točna je informacija da je manji dio članova SDLSN RH, Podružnice Grada Osijeka (njih 8) pristupio SPH-u, ali pritom nisu istupili iz članstva SDLSN RH. Osim toga, navod da je potpisan nepovoljan Kolektivni ugovor je proizvoljna i neutemeljena, a usuđujemo se reći i zlonamjerna tvrdnja SPH. SDLSN RH je i dalje jedini reprezentativni sindikat u gradskoj upravi Grada Osijeka sa članstvom koje broji više od 50 posto ukupno zaposlenih službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Osijeka te je kao takav ovlašten za pregovore s poslodavcem i sklapanje Kolektivnog ugovora", stoji u odgovoru.
Podsjećaju kako je Kolektivni ugovor za službenike i namještenike upravnih tijela Grada Osijeka, koji je, nakon više od godine dana pregovora, s Gradom Osijekom 31. ožujka 2023. sklopio SDLSN RH, omogućio povećanje materijalnih prava službenika i namještenika, ali i da su odmah tada istaknuli kako to nije razina prava za koju smatraju da ju službenici i namještenici zaslužuju. "Nastavit ćemo s inicijativama i sindikalnim aktivnostima radi povećavanja materijalnih prava. S tim ciljem, gradonačelniku je upućen prijedlog za žurno održavanje sastanka radi nastavka pregovora."