20.07.2016., Zagreb - Hypo Alpe-Adria banka promijenila ime u Addiko bank. "nPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
PIXSELL/MARKO LUKUNIĆ
20.8.2024., 18:13
RADI SE NA OTKLANJANJU PROBLEMA

Bankomati u uporabi za 10-ak dana?

Dio Osječana koji su još od vremena Slavonske pa potom Hypo banke privrženi Addiko banci vratio se s mora razočaran jer su bankomati Addiko banke, iako su ondje bili dostupni - bili izvan funkcije. Nadovezala se na to informacija kako su i u Osijeku na nekim mjestima, posebice na vrlo frekventnim pozicijama, bankomati u pravilu "bili suhi", odnosno nije se mogla podići gotovina. "Nakon što su pozatvarali poslovnice po gradu, je li to još jedan udar na nas komitente", pitaju se Osječani, koji u medijima čitaju i o mogućoj novoj vlasničkoj promjeni u Addiko banci.

O potonjem središnjicu Addiko banke nismo pitali, ali jesmo što se događa s bankomatima. U odgovoru ne skrivaju kako je određenih problema doista bilo.

“Ispričavamo se građanima zbog prouzročenih neugodnosti nastalih privremenom nedostupnošću pojedinih bankomata Addiko mreže zbog tehničke neispravnosti i ovisnosti o vanjskom dobavljaču. Uložili smo maksimalne napore kako bismo ih osposobili što prije te bi u idućih deset dana svi Addiko bankomati trebali ponovo biti u funkciji", kažu u banci.

Naglašavaju kako klijenti koji imaju ugovorene pakete tekućeg računa Platinum ili Plus mogu bez naknade podizati gotovinu na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj, neograničeno s Platinum paketom ili dva puta mjesečno s Plus paketom.

“Također, uplatu i isplatu gotovine, kao i upit o stanju računa, osim u našim poslovnicama uvijek mogu obaviti i u bilo kojoj od brojnih poslovnica Fine - Financijske agencije, bez naknade”, sugeriraju iz Addiko banke.