Vodovod-Osijek
19.8.2024., 19:20
RADOVI U GUNDULIĆEVOJ

U srijedu zatvaraju dionicu od Rokove do Dubrovačke ulice

Voziti smiju isključivo stanari, hitne i komunalne službe te dostavna vozila po posebnom režimu

Od srijede (21. kolovoza) sve do subote (30. studenoga ove godine) slijede nove promjene u privremenoj regulaciji Gundulićevom ulicom, od Rokove do Županijske, najavili su iz gradske tvrtke Vodovod-Osijek. Nužne su zbog nastavka rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici. Radovi se izvode u sklopu projekta "Osijek 4", zbog čega će promet na dionici od Rokove do Dubrovačke biti privremeno reguliran. Navedena se dionica zatvara za promet svih vozila osim za vozila stanara, hitnih i komunalnih službi te dostavnih vozila prema posebnom režimu, koji određuju izvođači radova, Gravia d.o.o. i Osijek-Koteks d.d.

Obilazak u smjeru istok - zapad moguć je pravcima: Gundulićeva - Dubrovačka - Reisnerova - Kršnjavoga - Rokova Gundulićeva ili Gundulićeva - Dubrovačka - Hebrangova - Rokova - Gundulićeva. U smjeru zapad - istok mogući su pravci: Gundulićeva - Rokova - Hebrangova - Dubrovačka - Gundulićeva ili Gundulićeva - Rokova - Kršnjavoga - Reisnerova - Dubrovačka - Gundulićeva.

Vodovod-Osijek

Podsjetimo da je u projektu "Osijek 4" Gradu Osijeku Nacionalnim planom oporavka i otpornosti dodijeljno ukupno 21,8 milijuna eura za financiranje rekonstrukcije i izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže. Osijek će time dobiti oko 28 kilometara nove i rekonstruirane vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, pri čemu će se gubitci vode smanjiti čak za četvrtinu. Poboljšanu će uslugu vodoopskrbe imati ukupno 5790, a poboljšanu uslugu odvodnje ukupno 1780 stanovnika Osijeka. Ugradit će se daljinsko očitanje vodomjera te povećati pouzdanost i sigurnost u vodoopskrbi i odvodnji.

Za projekt "Osijek 4" Gradu Osijeku dodijeljeno je ukupno 21.840.682,86 eura, od čega je 80 posto sredstava iz fondova Europske unije, a po 10 posto sredstva su Hrvatskih voda i Vodovod-Osijeka. Sastoji se od šest komponenti: rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku (od Rokove do Županijske), rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku (od Županijske do Radićeve), rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku (od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske) te dijelu Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca, rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici u Osijeku, rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Višnjevcu te usluga nadzora nad izvođenjem radova.

Iz Vodovoda mole sve sudionike u prometu da radi nesmetanog izvođenja radova poštuju znakove privremene regulacije i da ne parkiraju vozila u zoni gradilišta.