19.8.2024., 17:24
U SURADNJI S UDRUGOM 9 ŽIVOTA

Grad Osijek plaća kastraciju mačaka

Prema odluci gradonačelnika Ivana Radića, financirat će se kastracije skrbničkih mačaka s područja grada Osijeka (i ş područja naselja koja pripadaju Osijeku: Brijest, Briješće, Josipovac, Klisa, Nemetin, Podravlja, Sarvaš, Tenja, Tvrđavica i Višnjevac), sve s ciljem sprječavanja nekontroliranog razmnožavanja mačaka. Pravo na besplatnu kastraciju mačke ostvaruju građani koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Osijeka.

“Grad Osijek u suradnji s Udrugom 9 života provodit će aktivnosti o odgovornom držanju mačaka, odnosno o važnosti kastracije mačaka kao mjeri koja omogućava izravnu kontrolu njihove reprodukcije i pozitivno utječe na zdravlje kastriranih mačaka, ali i na smanjenje broja novih odbačenih okota. Da biste ostvarili mogućnost besplatne kastracije mačke, trebate se prijaviti na e-mail adresu Udruge 9 života: [email protected] i dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, adresu i kontakt-broj; spol mačke, te se izjasniti o terminu kastracije (što znači da, ako tražite prijepodnevni termin, mačku morate donijeti u ambulantu u 8 sati, a u poslijepodnevnom terminu u 14 sati)", poručuju iz Udruge 9 života.

OSIJEK, 19. 08. 2014, MAČAK LEO ODMARA NA ZIDU. MAČAK, MAČKE, KUĆNI LJUBIMCI, SLOBODNJAK...snimio GOJKO MITIĆ

OSIJEK, 19. 08. 2014, MAČAK LEO ODMARA NA ZIDU. MAČAK, MAČKE, KUĆNI LJUBIMCI, SLOBODNJAK...
snimio GOJKO MITIĆ

Svi prijavljeni građani dobit će detaljne upute kako postupiti s mačkom prije i nakon kastracije te termin kada i gdje ju donijeti. O terminima građani će biti obaviješteni nekoliko dana prije kako bi se mogli organizirati i doći u predviđeno vrijeme i tako ne remetiti organizaciju rada veterinarske ambulante. Prijevoz mačke do ambulante osigurava skrbnik. Mačke je potrebno veterinaru donijeti u zatvorenim transporterima namijenjenima za prijevoz mačaka.

“Prijavite se i besplatno kastrirajte svoju mačku, te tako na humani način smanjite broj napuštenih i odbačenih mačića”, poručuju iz 9 života.