18.8.2024., 20:18
OPĆINA VLADISLAVCI

Osigurana sredstva za rekonstrukciju nogostupa u Dopsinu

Nova su sredstava za razvojne projekte Općine Vladislavci osigurana prije nekoliko dana. Načelnik Marjan Tomas ističe kako mu je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a uručilo ugovor za sufinanciranje projekta rekonstrukcije nogostupa u Dopsinu.

- Odobren nam je projekt koji smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a te smo svečano potpisali ugovor u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i ubrzo krećemo u realizaciju. Vrlo smo zadovoljni što uz potporu financijskih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a razvijamo i izgrađujemo našu općinu novim projektima, koji su novi izazovi, ali i nove vrijednosti za općinu Vladislavci - kaže Tomas.

Posla oko staza uvijek ima, jer slavonska su sela dugačka, a primjerena staza mora biti napravljena i do posljednje kuće na svakom kraju sela. To ponekad zahtijeva velika izdvajanja, pa će potpora s EU razine pridonijeti da staze budu kvalitetne i sigurne.

Načelnik dodaje kako su sigurno prometovanje cestom osigurali postavljanjem energetski učinkovite javne rasvjete i da su završili obnovu nogostupa u Hrastinu. “Sve to čini naselja ljepšima, a tome pridonose i drvoredi - posadili smo čak 250 stabala uz potporu Fonda za zaštitu okoliša. U tome smo dobili osamdeset posto sredstava, a 20 posto općinska su sredstva. Posadili smo ih na određenim mjestima u naseljima i izvan njih, a ostatak će se stabala saditi u naseljima kada se završi kanalizacija”, pojašnjavaTomas.

U sklopu projekta sigurnog prometovanja Općina Vladislavci prijavila se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te uz potporu 80 % sredstava realizirala i projekt povećanja sigurnosti na pješačkim prijelazima. U sva su tri naselja modernizirana četiri pješačka prijelaza svjetlosnom signalizacijom, koja upozorava vozače na oprez prilikom nailaska. Osim toga, pješački je prijelaz kod Osnovne škole Mate Lovraka, prema preporuci prometnog inspektora, izmješten, te je izrađen novi prema pravilima struke s ciljem zaštite učenika.