02.08.2023., Osijek - Gradonacelnik Osijeka Ivan Radic na konferenciji za medije izvijestio je o pocetku izgradnje centra izvrsnosti kompanije Jabil Inc. u Osijeku. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
PIXSELL
14.8.2024., 17:45
GRADONAČELNIK ČESTITAO JABILU

Radić: Gospodarski razvoj je ključ za sveukupni razvoj Osijeka

Gradonačelnik Ivan Radić na svome facebook profilu objavio je kako čestita upravi Jabila i svim njihovim partnerima na završetku izgradnje Centra izvrsnosti, Jabilove prve greenfield investicije u Hrvatskoj.

"Projekt podržavamo od same ideje, aktivno i predano smo radili na odabiru Osijeka, a sada iščekujemo početak rada koji će dodatno akcelerirati odlične gospodarske pokazatelje Osijeka. Primjera radi, u odnosu na 2021. godinu, u lipnju bilježimo 2886 više zaposlenih i 1668 manje nezaposlenih. Budući da je ova faza zone Nemetin popunjena, od Vlade Republike Hrvatske dobili smo 36 hektara zemljišta koje će, nakon uvođenja potrebne komunalne infrastrukture, privući nove investitore i otvoriti nova radna mjesta", napisao je Radić uz poruku kako je "gospodarski razvoj ključ za sveukupni razvoj Osijeka". "Nema stajanja!", zaključuje svoju objavu osječki gradonačelnik.