DARKO PEJIĆ
6.8.2024., 19:08
BRIGA O DJECI U IVANOVCU

Slijedi prilagodba postojećeg prostora, nagodinu novi vrtić

Djece je sve više u naseljima antunovačke općine, pa je jednoglasnom odlukom svih vijećnika na sjednici Vijeća Općine Antunovac usvojen prijedlog općinskog načelnika Davora Tubanjskog o izradi projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića u Ivanovcu.

- Ovaj projekt gradnje vrtića planiramo prijaviti na natječaj te osigurati izgradnju vrtića u Ivanovcu. Tema je to koja je za nas sve jako važna, pokazujemo i ovim potezom da mislimo na naše najmlađe i kvalitetu života u našim naseljima u budućnosti. Također, za ovu će se pedagošku godinu obaviti adaptacija postojećeg prostora te se nadamo da ćemo već sljedeće godine imati novi dječji vrtić koji će zadovoljiti sve predškolske standarde - kaže načelnik Tubanjski.

Pokazatelji koji opravdavaju ovakve projekte su podatak o upisu u vrtić 140 djece s područja općine Antunovac te podatak o prijavi 30 učenika za prvi razred osnovne škole.

- To nas dodatno motivira za promišljanje i kvalitetan rad kako bismo i učenicima stvorili najbolje uvjete za razvoj i školovanje. Stoga se nadamo da će naš projekt biti prepoznat na višim razinama vlasti i pozitivno ocijenjen na natječaju koji slijedi, a mi nastavljamo istim tempom - zaključuje načelnik.

Tubanjski spominje kako je predškolski objekt u drugom općinskom naselju, Antunovcu, već nadograđen radi proširenja kapaciteta i smještaja djece također zbog populacijskog prirasta. Takvi demografski podatci vesele, posebice u usporedbi s nekim drugim mjestima u kojima je sve manje djece u vrtićima i razrednim odjelima.