03. 09. 2009.radićeva radovisnimila maja perić
MAJA PERIĆ
6.8.2024., 07:48
RADOVI U GUNDULIĆEVOJ

Promet staje na 15 dana na raskrižju s Radićevom ulicom

Dio Gundulićeve, od Stepinčeve do Radićeve, postaje slijepa ulica. Radovi počinju u utorak.

Ažuriranje navigacija ključno je za sve posjetitelje koji automobilom stižu u Osijek, jer frekventne su gradske prometnice (dijelovi) nerijetko zatvorene ili je prometovanje otežano zbog radova kakvih u Osijeku ima uistinu puno. Jedna od ulica koja je pod "opsadom" radnika već nekoliko mjeseci je Gundulićeva, a od danas (6. kolovoz) od 9 sati, zatvara se raskrižje s Radićevom. Razlog zatvaranja su, doznajemo iz Vodovoda, intenzivni investicijski radovi u okviru "Projekta Osijek 4".

Osijek, 05. 09. 2022, Zapoceli radovi na rekostrukciji tramvajske pruge u Radicevoj ulici od Vukovarske do Europske avenije. Istocni dio kolnickog traka je zatvoren za promet.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

- Radovi se odvijaju prema planu, završena je rekonstrukcija podzemnih instalacija na križanju Gundulićeve i Županijske ulice, te je to križanje, pušteno u promet 31. srpnja. Radovi su se nastavili u Gundulićevoj ulici, u dijelu od tog raskrižja do Zrinjevca. Dio Gundulićeve, od Stepinčeve do Radićeve završen je ta će taj dio do kraja kolovoza funkcionirati kao slijepi krak do križanja s Radićevom ulicom, priopćili su iz Vodovoda.

- Od danas (utorak), sukladno s odobrenim Elaboratom privremene regulacije prometa, sljedeću fazu radova izvodit ćemo na križanju ulica Ivana Gundulića i Stjepana Radića. Ova faza radova predviđa potpuno zatvaranje za promet (osim hitnih i komunalnih službi) križanja Gundulićeve i Radićeve ulice. Završetak radova i otvaranje križanja predviđeno je 20. kolovoza, najavljuju iz Vodovoda.

OSIJEK- 05.09.2022., dio Radićeve ulice zatvoren zbog rekonstrukcija na pruzi, istočni dio kolnika zatvoren, slobodnjak, ilustracija.Foto: Andrea Ilakovac
Andrea Ilakovac

Predviđeni su stoga i obilazni pravci, u smjeru istok-zapad to je I. Gundulića – K. A. Stepinca – Vukovarska – Ul. H. Republike - Prolaz A. Slavičeka – I. Gundulića; ili I. Gundulića – K. A. Stepinca–Reisnerova – Zrinjevac – I. Gundulića. U smjeru zapad-istok to je pravac Gundulićeva/Zrinjevac/ Reisnerova/Stepinčeva i natrag u Gundulićevu. Uobičajeno iz Vodovoda zahvaljuju vozačima na strpljenju, ali i pozivaju na dodatni oprez i poštovanje znakova privremene regulacije.

Nastavljaju se veliki radovi i u Strossmayerovoj ulici. Još uvijek je vozilima nedostupno raskrižje s Kanižlićevom ulicom, prometna žila kucavica koja spaja Retfalu i Višnjevac s Gornjim gradom. Radi se svakoga dana, i vidi se napredak u izvođenju radova. Usporedno s raskrižjem u punom su jeku i radovi na sjevernom dijelu Strossmayerove, na potezu od raskrižja s Kanižlićevom do Rokove ulice, pa se prometuje dvosmjerno, južnim kolničkim trakom.