Kukuruzijada Josipovac
UDRUGA JOSIPOVAC
5.8.2024., 15:04
ODRŽANA 2. KUKURUZIJADA

Kukuruz okupio staro i mlado u Josipovcu

Sve se ovih dana vrti oko kukuruza, tržnice su ga pune, a jedina je dilema grickati ga kuhanog ili pečenog. Vrijeme je kukuruzijada, u kojima sudjeluju i stari i mladi, ali je naglasak ipak stavljen na djecu, koja su s užitkom gledala kako se kukuruz koji drže na štapu, uz pomoć žari, pretvara u ukusnu deliciju. Jedna od kukuruzijada održana je i u Josipovcu.

Kukuruzijada Josipovac
UDRUGA JOSIPOVAC

- Petak poslijepodne počastio nas je sa suncem, ali i osvježavajućim daškom vjetra, što je privuklo nekoliko stotina posjetitelja. Ovo je druga zaredom Kukuruzijada u organizaciji udruge Josipovac. Kuhao se kukuruz, netko ga je pekao po svojoj želji, a bila je bogata ponuda osvježavajućih napitaka, kao i kokice. Uživalo se uz klip kukuruza, nezaobilaznu ljetnu poslasticu, u ugodnom društvu, uz zvuk glazbe i dječju igru. Brojnoj dječici, koja su u pratnji roditelja posjetila Josipovac i Kukuruzijadu, posebna atrakcija bio je ekoringišpil Udruge mladih 'Ne zaboravi' iz Tiborjanaca, kao i napuhanac novootvorenog josipovačkog obrta za čuvanje djece 'Dva srca' - doznajemo od Ane Šašvari, tajnice udruge Josipovac.

Kukuruzijada Josipovac
UDRUGA JOSIPOVAC

Kukuruz se kuhao i pekao do mraka, a tražio se i klip više jer je bio uistinu preukusan. Za tako fin šećerac zaslužan je OPG Šimunić iz Vinkovaca, odakle je i stigao. Zajedničko druženje, kao i dječja igra, nastavili su se do kasnih večernjih sati, a s Kukuruzijade su se mnogi vratili puni dojmova i riječi hvale.

Kukuruzijada Josipovac

Kukuruzijada Josipovac

UDRUGA JOSIPOVAC

- Još jedna slavonska zabava završila je nezaobilaznim kolom volontera i gostiju. Jedan od ciljeva udruge Josipovac jest i zajedničko okupljanje osoba različite dobi te kvalitetno provođenje slobodnoga vremena. Kukuruzijada je jedna od brojnih aktivnosti koju provodi Udruga uz pomoć volontera, bez kojih bi ovakve događaje bilo nemoguće organizirati, od ideje do same realizacije. Ostaje samo poručiti kako se vidimo u Josipovcu i iduće godine početkom kolovoza, na novoj Kukuruzijadi - poručuje Šašvari.