Osijek, 31. 07. 2024, Županijska ulica - Gundulićeva ulica; križanje; radovi; regulacija prometa; prometSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
2.8.2024., 14:18
U TRI SMJERA VOZI SE RASKRIŽJEM GUNDULIĆEVE I ŽUPANIJSKE

Oprezno, ondje još nema semafora!

Treći je dan otkako je ponovno za prometovanje otvoreno važno gradsko raskrižje: Gundulićeve i Županijske. Doduše, u tri od četiri moguća smjera. Jer iz Vodovoda, koji ondje radi na projektu "Osijek 4", na rekonstrukciji podzemnih instalacija vodoopskrbe i odvodnje, nastavljaju sljedeću fazu radova koji se izvode u Gundulićevoj, upravo od Županijske do Zrinjevca, pri čemu je taj dio ostao zatvoren.
“Sukladno s tim, promet na raskrižju Gundulićeve i Županijske ulice odvijat će se u smjeru sjever - jug i zapad", izvijestili su iz Vodovoda.
Dakle, iz Županijske se iz smjera centra može ravno prema kružnom toku Đakovština i može se skrenuti desno u Gundulićevu (kao i prije). Županijskom iz smjera kružnog na Đakovštini prema centru ne može se skrenuti u Gundulićevu. Iz Gundulićeve, kada dolazite od zapada, primjerice od Kanižlićeve, možete skrenuti samo desno u Županijsku. Ako je vaše odredište centar, onda nastavno na kružnom toku Đakovština napravite puni krug i na posljednjem izlazu vozite natrag u Županijsku, prema centru.
Za trenutak je zbunjujuće to što ondje uopće nema semafora, zbog radova su uklonjeni, ali privremena je regulacija takva da nema lijevog skretanja, pa bi trebalo sve biti u redu.
I ovom prigodom iz Vodovoda zahvaljuju sudionicima u prometu na razumijevanju i strpljenju, mole vozače da i dalje poštuju postavljene znakove privremene regulacije prometa te da ne parkiraju svoja vozila u zoni gradilišta zbog ometanja radova.

USTUPLJENO