Tenja, 29. 07. 2024, Sportski tereni u Ulici Vlatka Mačeka 20.Rukometna škola u Tenji.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
2.8.2024., 07:00
LJETNI RUKOMETNI KAMP ZA DJECU

Klinci treniraju u Tenji dok repka igra na Olimpijadi

Kamp je ove godine besplatan zahvaljujući potpori Ministarstva turizma i sporta

Rukometni klub Tenja i ove je godine organizirao Ljetni rukometni kamp za djecu svih uzrasta. U njegovu devetom izdanju, zahvaljujući natječaju Ministarstva turizma i sporta kojim je klubu odobreno sufinanciranje ovog projekta, program je besplatan, a kao i uvijek do sada, namijenjen je malim rukometašicama i rukometašima koji od 15. srpnja do 9. kolovoza u Tenji, na mjesnom igralištu u Ulici Vladka Mačeka 20, treniraju ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 19 do 20 sati.

GOJKO MITIĆ

Sudionici Kampa podijeljeni su u dvije skupine, početnici i napredni. Djeca koja sudjeluju prvi put u kampu igraju minirukomet u početničkoj grupi, a oni koji već igraju ili će sljedeće sezone igrati veliki rukomet u naprednoj su grupi.

Kamp pruža jedinstvenu priliku za djecu da se aktivno uključe u sportske aktivnosti tijekom ljeta, usavršavaju svoje rukometne vještine i upoznaju nove prijatelje, no temeljni je cilj potaknuti djecu na bavljenje rukometom i sportom općenito te joj pružiti sadržaje za aktivno i sportsko ljeto, kako bi stvorila i ojačala prijateljstva i uvidjela važnost timskog rada.

Po onome što smo mogli primijetiti za posjeta Kampu ovoga tjedna, čini se kako u RK Tenja u tome uspijevaju. Viktor Gamoš, predsjednik RK Tenja, otkrio nam je da je odaziv djece i ove godine vrlo dobar.

GOJKO MITIĆ

“Uvijek je 20-30 djece, broj varira jer je vrijeme godišnjih odmora. Ovdje su, što nas posebno raduje, i djeca koja inače ne treniraju, a došla su isprobati rukomet kao sport", ističe Gamoš.

Sugovornik nam je i jedan od trenera, Mislav Zemljak, kojeg smo upitali naziru li se u Kampu rukometni talenti.

“S obzirom na današnji rezultat reprezentacije (razgovarali smo nakon poraza od Slovenije na Olimpijskim igrama u Parizu, no danas navijači ipak lakše dišu, nakon što smo u međuvremenu pobijedili Njemačku, nap.a.) svi bi oni mogli igrati - našalio se te dodao kako neka djeca odskaču, ali ipak je riječ o uzrastu kod kojeg je još teško prepoznati talent.

On će se, ako i postoji, brusiti tijekom redovitih klupskih aktivnosti koje kreću ujesen.

“Važno je da djeca ljeti imaju nekakvu fizičku aktivnost, da ona koja inače treniraju ne zaborave rukomet, a da onu djecu koja se još nisu u njemu okušala upoznamo s ovim sportom te ih eventulano zainteresirano da nam se pridruže najesen u našem klubu", dodaje Gamoš.

GOJKO MITIĆ

Seniorska ekipa RK Tenja ove je godine prvi put u povijesti ušla u Drugu ligu Istok, a uz nju u klubu trenira i šest generacija djece, od miniskupina za najmlađe do skupina U11 i U13. Ukupno u RK Tenja trenira stotinjak djece, a u Kampu koji smo posjetili dominiraju djevojčice.

“Cura uvijek imamo više jer one nemaju drugog izbora u Tenji, pa dolaze na rukomet, a dečki imaju nogomet i NK Slavonac", pojašnjava Gamoš.

GOJKO MITIĆ

“Treniram u Klubu iz kojeg su nas pozvali u Kamp. Rado sam se odazvala jer mi je ovdje uvijek lijepo, a i naučimo puno toga. Ne forsiraju nas, radimo koliko možemo, tako da je uvijek ugodna atmosfera", rekla nam je Matea.

Polaznica Kampa Matea Levačić

Polaznica Kampa Matea Levačić

GOJKO MITIĆ

I Elena Ivić inače trenira rukomet, a u Kamp je došla na poziv prijateljice. "Jako je zanimljivo. Ponekad bude prevruće, no ne žalimo se previše jer se super zabavljamo", ističe ova mlada rukometašica.

Polaznica kampa Elena Ivić

Polaznica kampa Elena Ivić

GOJKO MITIĆ

Jedan od malobrojnih dječaka u Kampu, Davor Raštogorac, veliki je ljubitelj nogometa, osobito NK Osijek, što nam je bilo drago čuti, a u rukometnom kampu, prema vlastitom priznanju, ubija vrijeme. Jako lijep način da se ubije vrijeme, rekli bismo, osobito danas kada to djeca najčešće čine ispred kojekakvih ekrana.

Polaznik Kampa Davor Raštogorac

Polaznik Kampa Davor Raštogorac

GOJKO MITIĆ

Ovo mlado društvo na tribinama ima i vjernu publiku. Baka Snježana na trening je dovela svoje tri unučice - Lori, Ritu i Taru.

“Baš je super što su ovakvo što organizirali", komentirala je ponosna baka.

Iz RK Tenja pozivaju svu djecu da im se pridruže i postanu dio ovog sportskog rukometnog ljeta. Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti preko telefona 091 910 60 78 te e-mailom na [email protected] ili jednostavno dođite s djecom u navedenim terminima.

GOJKO MITIĆ