Vijenac Paje Kolarića Osijek dječje igralište uklonjene spravesrpanj 2024

Uklonjene sprave na dječjem igralištu
 

DIJANA PAVLOVIĆ
30.7.2024., 15:04
VIJENAC PAJE KOLARIĆA

Grad: Uklanjanje dječjeg igrališta je bilo nužno

Neki su primijetili tek nakon povratka s godišnjeg, neki još nisu, no uklonjeno je dječje igralište na Vijencu Paje Kolarića, u samom središtu grada. Razlog su uime Grada Osijeka obrazložili iz Upravnog odjela za komunalnu djelatnost.

“Dječje igralište na Vijencu Paje Kolarića uklonjeno je tijekom lipnja ove godine. Naime, zbog proteka vremena i pod utjecajem atmosferskih prilika igrala su dotrajala i kao takva postala nesigurna. Utvrđeno je da ih nije moguće obnoviti, odnosno popraviti. Iz toga je razloga odlučeno da se sva igrala uklone", navodi se u obrazloženju.

Podsjetimo, navedena su igrala bila poklon budimpeštanskog XIII. okruga, Grada prijatelja Osijeka od 2001. godine.

U rekonstrukciju će i drugo dječje igralište u gradskom središtu, ono na Trgu slobode. Ondje je uklonjena metalna zaštita koja je ponajprije štitila stabla, no kako su ona izrasla, jednostavno su tu zaštitu izdignula iznad površine, odnosno iznad gumirane podloge, čime su postala sigurnosna prijetnja djeci koja su se onamo rado dolazila igrati. Sada su prostori oko stabala ograđeni, što, prema mišljenju mnogih, nagrđuje taj frekventni dio trga. Iz Grada Osijeka ranije su na naš upit o ovome dječjem okupljalištu odgovorili kako će to parterno igralište u cjelovitu obnovu.