Tenja, 25. 07. 2024., Hrvatski dom Tenja, MO TEnja, polaganje vijenaca, svečana sjednica Vijeca MO Tenja, SNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
28.7.2024., 13:11
OBILJEŽEN DAN MJESNOG ODBORA TENJA

Florijančić: U Tenji je puno kapitalnih ulaganja u svim sferama društva

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim braniteljima i civilima te svečanom Sjednicom Vijeća Mjesnog odbora obilježen je Dan Mjesnoga odbora Tenja kao i Dan svete Ane, zaštitnice Tenje.

Kao i uvijek, bila je to prilika za rekapitulaciju svega učinjenog u najvećem osječkom mjesnom odboru u proteklom razdoblju, a to je učinio predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijančić, nakon što je s kolegama i mještanima Tenje, kako je rekao, odao dužni pijetet braniteljima i civilima koji su položili život na oltar domovine.

 

- Kada govorimo o sredstvima za prioritete gradskih četvrti i mjesnih odbora, ona su za ovu godinu na razini 84.000 eura, što je 14 posto više u odnosu na prošlogodišnji iznos, a čak preko 50 posto više u odnosu na sredstva iz 2021. godine, odnosno period prije nego što je odgovornost za upravljanje Gradom Osijekom preuzela aktualna gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem - rekao je Florijančić te podsjetio na kapitalna ulaganja na području Tenje.

 

- Puno je kapitalnih ulaganja i to u svim sferama društva, od zgrade sa 68 stanova za socijalno ugrožene, dječjeg vrtića koji se financira iz NPOO-a, a koji će biti završen i prije roka, vjerojatno već u kolovozu. Također, u fazi planiranja je rekonstrukcija Osnovne škole Tenja koja će nakon toga moći prijeći u jednosmjenski rad - istaknuo je Florijančić.

 

Osvrnuo se predsjednik Gradskog vijeća Osijeka i na izgradnju sportske infrastrukture.

- Ove godine asfalitirano je malonogometno igralište, a isto tako ove godine trebala bi biti završena i posljednja faza izgradnje svlačionice NK Slavonac, čime će djeca dobiti puno boilje uvjete za bavljenje sportom. Također, treba spomenuti i novu biciklističku stazu koja će se nadovezati na postojeću do Tenje, a koja je trenutno u fazi izdavanja građevinske dozvole. Nadalje, napravljen je i idejni projekt za sportsko-rekreacijski centar Adica, koji će biti jedan multifunkcionalni objekt u kojem će svoje mjesto pronaći kulturni, sportski, zabavni i brojni drugi sadržaji - zaključio je Florijančić. I. Alilović