Osijek, 26. 07. 2024, Prostorije GČ Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1. S obzirom na smanjen količine zaliha krvi tjekom ljetnih mjeseci djelatnici i dužnosnici OBŽ na čelu s Matom Lukićem, obnašateljem dužnosti župana, darovali su krv. Dobrovoljno darivanje krvi je u suradnji s Gradskim društvom Crenog križa Osijek i Zavodom za transfuzisku medicinu.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIC
26.7.2024., 18:47
ZALIHE KRVI

Djelatnici i dužnosnici Županije pridružili se akciji darivanja krvi

Na, nažalost, uobičajenu situaciju tijekom ljetnih mjeseci - smanjenju količinu zaliha krvi - odlučili su reagirati djelatnici i dužnosnici Osječko-baranjske županije. Pridružili su se akciji dobrovoljnog davanja krvi, organiziranoj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek i Zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u petak poslijepodne u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad.

“Dobrovoljno davanje krvi čin je solidarnosti i humanosti s pomoću kojeg se mogu spasiti brojni životi. Bilo bi odlično kada bi svatko od nas svojom dozom krvi spasio jedan život. Na području Hrvatske svakodnevno se troše velike količine krvi, bilo za hitne slučajeve, operacije, terapijske postupke... tako da, evo, i mi ćemo pokušati pridonijeti. Odlučili smo se na ovaj čin kako bismo prije svega pomogli, ali i potaknuli naše sugrađane koji su to u mogućnosti da daruju krv”, rekao je Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana.

Uz župana je bila i Magdalena Grbeša, viša stručna suradnica za razvojne projekte, koja je ovu prigodu iskoristila kako bi, u humanitarnu svrhu, pobijedila strah od vađenja krvi.