Prikazivanje filma Hrvoja Petrovića "DGO III/III" u dvorištu GISKO-a

Prikazivanje filma Hrvoja Petrovića "DGO III/III" u dvorištu GISKO-a

23.7.2024., 22:11
FILM HRVOJA PETROVIĆA

U dvorištu GISKO-a “DGO III/III”

U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u petak (26. srpnja) s početkom u 21 sat bit će prikazan dokumentarni film "DGO III/III" autora Hrvoja Petrovića. Projekcija će se održati na otvorenom prostoru, u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Ulazak je slobodan, no dobrovoljni prilog za autorov rad na filmu može se donirati u kutiju koja će biti postavljena za vrijeme projekcije.

Film kroz zabavno-informativni način prolazi teme vezane uz prošlost i sadašnjost i Donjeg grada i Osijeka u cjelini. Treći dio sadržajno nije povezan s prvim dijelom, tako da ćete ga lako pratiti i u slučaju da prvi dio niste (još) pogledali.

Hrvoje Petrović rođen je 1986. i odrastao je na asfaltu donjogradskog "Đure". Završio je Prvu gimnaziju, a zatim diplomirao povijest i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Jedini doticaj sa svijetom filma koji je imao prije realiziranja projekta "DGO" bilo je gledanje filmova i izrada filmskih pub kvizova, ali je nakon godinu i pol dana, preko YouTubea, uspio svladati osnove potrebne kako bi sam režirao, snimio, montirao i "naratirao" trenutno jedini dugometražni dokumentarni film o nekom osječkom kvartu, ali i široj povijesti grada općenito. Autor je mrežne stranice Imaginary Football History http://ifh.world/hrna kojoj kroz suvremeni nogomet čitatelju nastoji približiti povijest Europe i svijeta. Trenutno za režije zarađuje kao odgojitelj u SOS Zajednici mladih u Osijeku.