Luka Adžan iz Münchena bio je tjedan dana na praksi u Glasu Slavonije

Luka Adžan iz Münchena bio je tjedan dana na praksi u Glasu Slavonije

ANJA MONAR
23.7.2024., 22:12
SVIĐA MU SE GRAD PREDAKA

Luka Adžan iz Münchena tjedan je dana proveo na praksi u Glasu Slavonije

Devetnaestogodišnji Luka Adžan iz Münchena proveo je tjedan dana na praksi u redakciji Glasa Slavonije. Saznao je kako funkcionira novinska redakcija, kako izgleda redakcijska hijerarhija, kako izgleda uobičajeni radni dan urednika, novinara i fotoreportera, kakav je proces nastanka novinskog teksta od ideje na jutarnjem sastanku do prijeloma stranica i tiskanja novina.

Iskoristio je boravak u Osijeku i kako bi ga bolje upoznao, i to u pratnji najmlađe članice redakcije. Obišao je zgradu Hrvatskog narodnog kazališta, konkatedralu sv. Petra i Pavla, Trg Ante Starčevića, čuo usput legendu o Slonu u Šamačkoj. Oduševio se promenadom i visećim mostom, kao i Perivojem kralja Tomislava. Predvečer je na lijevoj obali upoznao čari bazena na Kopiki, picigina u Dravi i osvježenja u beach barovima s pogledom na grad.

U Tvrđi mu se svidjela arhitektura, kao i priče iz povijesti grada koje su uvelike vezane uz nju. Kod Eurodoma je čuo legendu o ljubavnicima kojima je posvećena tamošnja kapelica, a potom i priču o hrabrosti Osječana koju simbolizira Crveni fićo. Kao veliki fan nogometa nije propustio posjetiti i stadion.

“Sve mi se svidjelo i u redakciji i u Osijeku, samo mi je malo bilo prevruće. Komaraca baš i nije bilo, a svi su mi o njima pričali", kaže Luka.