17.10.2019., Zagreb - U Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici otvoren je 17. sajam inovacija. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
PIXSELL
22.7.2024., 19:21
ROK DO 25. RUJNA

Prijave za Europsku nagradu za inovatorice

Iz Obrtničke komore Osječko-baranjske županije podsjećaju kako je sve do 25. rujna otvoren rok prijave za Europsku nagradu za inovatorice za 2025. Ova zajednička inicijativa, koju podupiru Europsko vijeće za inovacije (EIC) i Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), slavi iznimna postignuća poduzetnica koje stoje iza revolucionarnih inovacija u Europi. Pobjednice će biti odabrane u tri kategorije: Inovatorice EIC-a, Inovatorice u usponu EIC-a i Žene na vodećim položajima EIT-a.

“Europa je dom inspirativnih inovatorica i poduzetnica koje vode uspješna i revolucionarna poduzeća. U okviru Europske nagrade za inovatorice istaknute su njihove vještine i inovativnost, što ih čini uzorima. Nagrada pomaže u jačanju rodne ravnopravnosti u poslovanju i tehnologiji te promiče darovite žene u području inovacija i poduzeća pod vodstvom žena", rekla je Iliana Ivanova, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade.

Nagrada se može dodijeliti ženama iz cijele Europske unije i zemalja pridruženih programu za istraživanje i inovacije Obzor Europa, čije inovacije potiču pozitivne promjene za ljude i planet. Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama županijske Obrtničke komore.