Osijek, 26. 07. 2023, Groblje sv. Ane, Anino groblje, Blagdan sv. Ane, obilazak, Vlado Pest - vodic, nadgrobni spomenici, poznati OsjecaniSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
21.7.2024., 20:46
UDRUGA "MOJ OSIJEK"

Posjet Aninu groblju na blagdan sv. Ane uz vodstvo Vlade Pesta

Udruga za poljepšanje grada "Moj Osijek" na blagdan sv. Ane, u petak (26. srpnja), organizira posjet istoimenom gornjogradskom groblju. Obilazak počinje u 17 sati s polaskom s oproštajnog trga ispred mrtvačnice. Bit će to devetnaesti takav posjet tom groblju, nastavljajući tradiciju koja je počela davne 2006. godine. Groblje je otvoreno 1737., u doba epidemije kuge i do danas je ondje ukopano približno sto tisuća pokojnika, te ima desetak tisuća ukopnih mjesta. Anino je jedno od triju gornjogradskih grobalja, na kojima je pokopano najviše zaslužnika i uglednika našega grada: graditelja, slikara, glazbenika, gospodarstvenika, prosvjetnih radnika i gradonačelnika, koji su svi svojim djelima obilježili povijest, sadržaj i izgled te ugled našega grada.

“Svi su posjetitelji dobrodošli na u našoj zemlji jedinstvenom događaju razgleda groblja, uz zanimljivosti iz života i rada ondje ukopanih poznatih osoba”, najavljuje Vlado Pest, predsjednik Udruge za poljepšanje grada “Moj Osijek”.