Udruga JA KA - međunarodna suradnja

Udruga JA KA - međunarodna suradnja

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
19.7.2024., 20:17
UDRUGA ŽENA OBOLJELIH OD KARCINOMA JAJNIKA “JA KA”

Projekt “Žena - pokretačka snaga” s partnerskim udrugama iz BiH i Srbije

Udruga žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek te partnerske udruge iz Bosne i Hercegovine i Srbije ove su godine provodile zajednički projekt "Žena - pokretačka snaga". Projekt je financijski podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša. Nositeljica je projekta bila udruga "Žena i porodica" iz Bosanske Gradiške u partnerstvu s Udrugom "JA KA" Osijek i Udruženjem žena iz Kovačnice.

- Na završnoj konferenciji projekta, na kojoj su sudjelovale partnerske udruge, a koja je održana u Bosanskoj Gradiški, Udruga "JA KA" Osijek predstavila je svoj rad od utemeljenja do danas. Imali smo prigodu govoriti o važnosti očuvanja ženskog genitalnog zdravlja, karcinomu jajnika, karcinomu vrata maternice, preventivi, simptomima... Koliko je aktualna tema zaštite ženskog genitalnog zdravlja, pokazala je i zainteresiranost sudionica za materijale koje smo donijele, a koji govore o nacionalnim programima ranog otkrivanja karcinoma, o karcinomu jajnika, karcinomu dojke, karcinu vrata maternice..." kaže Veselinka Kastratović, predsjednica Udruge "JA KA".

Partnerske udruge iz Bosanske Gradiške i Kovačice predstavile su pak svoj rad kroz društveni angažman žena u zajednici u kojoj žive, u kulturi primjerice.

“Važnost je ovakvih projekata u razmjeni ideja, prekograničnoj suradnji na projektima koji su zajednički svim ženama, bez obzira na to gdje živimo. Žene su pokretačice promjena, odgovaraju na izazove današnjeg društva svojim angažmanom i radom. Stoga su partnerske udruge potpisale sporazum o suradnji, koji je uvod u buduću suradnju na zajedničkim projektima i programima”, najavljuje Kastratović. n