Osijek, 16. 07. 2024., ZLO, Zracna luka Osijek, Osijek airport, ilustracijeSNIMIO BRUNO JOBST

Zračna luka Osijek

BRUNO JOBST
18.7.2024., 23:47
KLIMATIZACIJA NE RADI

Na Ortopediji i u Zračnoj luci “za prokuhati”

U posljednje vrijeme primamo puno poruka naših čitatelja koji imaju pritužbe na institucije koje im nimalo ne olakšavaju u ovim teškim trenucima toplinskog vala. Tako smo već pisali o sprovodima koje tvrtka Ukop organizira u terminima između 11 i 14 sati, kada je boravak na otvorenom najmanje preporučljiv, a sada nam se javljaju i čitatelji koji su se dobrano oznojili u Zračnoj luci Osijek, ali i na mjestu gdje bismo to najmanje očekivali, u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Naš sugrađanin koji je ondje, na odjelu Ortopedije, nedavno operirao kuk tvrdi kako za njegova boravka u bolnici u sobama nije funkcionirala klimatizacija, zbog čega su, prema njegovim riječima, na mukama ne samo pacijenti nego i liječnici i medicinske sestre, koji, naglašava, daju sve od sebe i u takvim uvjetima.

“Osoblje se trudi, ljubazno je, ali ni njima ni pacijentima nije lako. Skapavaju!" opisuje čitatelj.

Tragom njegove tvrdnje odmah smo kontaktirali Ravnateljstvo KBC-a Osijek, iz kojeg su poručili kako su svjesni problema te da rade na njegovu otklanjanju.

“Velika je većina svih prostora u KBC-u Osijek ventilirana i klimatizirana, no s obzirom na ekstremne vremenske uvjete, katkad kapaciteti projektirani prije 30-ak ili više godina nisu dovoljni za potpuno ugodno okružje rada i boravka u bolnici. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da se navedeni problemi riješe na adekvatan način, s ciljem adekvatnog zbrinjavanje svih hospitaliziranih u KBC-u Osijek", poručili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek.

Situacija s klimatizacijom nije bolja ni u Zračnoj luci Osijek, mjestu koje je često prva dodirna točka putnika s Osijekom i Slavonijom, pa bi kao takvo trebalo biti što reprezentativnije i ugodnije za ljude koji posjećuju naš kraj ili iz njega odlaze, kako bi sa sobom ponijeli što ljepše uspomene. Putnici koji ovih dana putuju iz Zračne luke Osijek ili u nju pristižu, teško da će ih ponijeti. Naime, dobili smo već nekoliko pritužbi kako klimatizacijski sustavi ondje ne rade, navodno, kako nam se požalila putnica za Split, zbog radova na obnovi zgrade, međutim, prema njezinu dojmu ondje građevinskih radova nema.

Za komentar ovih navoda putnika zamolili smo u srijedu Upravu Zračne luke, no odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili. I. Alilović n