bilje, cickaj, srpanj 2024.
OBŽ
17.7.2024., 18:31
DAN OPĆINE BILJE

Usmjereni smo na naše stanovnike

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Bilje i Dan povratka.

Uz domaćine, načelnika Općine Želja Cickaja i predsjednika Općinskog vijeća Zdenka Jumića, sjednici su nazočili i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, njegov zamjenik Josip Miletić, potom saborski zastupnici Nataša Tramišak, Goran Ivanović i Robert Janković, kao i Zoltán Császár, konzul Mađarske u Osijeku.

DODIJELJENA OPĆINSKA PRIZNANJA

Zlatnu plaketu Grb Općine Bilje dobili su supružnici Stipo i Luise Bubalo, za intenzivan rad i ulaganje u razvoj ruralnog turizma te za doprinos razvoju kvalitete usluge i ponude destinacije općine Bilje, i Hrvatski nogometni klub Bilje u povodu 100. godišnjice osnutka i kontinuiranog rada na afirmaciji sporta na području općine Bilje.

Srebrnu plaketu Grb Općine Bilje dobili su Veronika Kuruc i Danijel Novački, a zahvalnicu Općine Bilje mladi sportaš Petar Erdeši i Sportska udruga Nikolić.

“U posljednjih smo godinu dana završili produžetak biciklističke staze vrijedan 1,4 milijuna eura, potom Dubrovačku ulicu, koja čeka tehnički pregled, a čiji su radovi vrijedni oko 800.000 eura, raspisali smo natječaj za javnu nabavu za uređenje centra Luga, vrijednosti 400.000 eura. Također, radili smo na drugim manjim infrastrukturnim projektima, međutim, ono na što smo najviše usmjereni su ljudi, posebno djeca i mladi", istaknuo je načelnik Cickaj.

NASTAVAK OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE

Program obilježavanja Dana općine nastavlja se u petak u 19 sati u Hildegardinu vrtu, gdje će se održati večer poezije "Poezija u vrtu" (Karlo Ljubojević, klavir; Kornelija Gavić, gitara), a dan poslije od 17 sati u Perivoju E. Savojskog nastupaju FA Bilje, TS Kočije, Sebastijan & bend, Vlatka Kopić Tena, Željko Lončarić Žec i Stjepan Mlikota Stjepko.

“Suradnja Općine Bilje i Osječko-baranjske županije iznimno je kvalitetna, niz je projekata koje zajedno realiziramo, spomenut ću samo neke od njih: projekt Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji, gdje je Općina partner i to je jedan od razloga zašto mladi ljudi biraju Bilje za mjesto života svojih obitelji; sufinanciranje prijevoza učenika; izgradnja novog nogometnog terena u okviru projekta Europske regije sporta i niz drugih", rekao je Lukić i naglasio kako je projekt obnove dvorca Eugena Savojskog jedan od vrednijih.