02.06.2020., Osijek - Upisi u Djecji vrtic Osijek ove godine provodili su se putem aplikacije, a u lipnju su poceli i inicijalni razgovori s roditeljima i djecom.rPhoto: Dubravka Petric/PIXSELLr
PIXSELL
16.7.2024., 21:48
U SVIM DIJELOVIMA GRADA

U srpnju i kolovozu dežurno 13 vrtića

S obzirom na smanjeni broj djece u vrtićima u ljetnim mjesecima, godišnje odmore djelatnika, kao i na radove na uređenju pojedinih podcentara, rad osječkih vrtića tijekom srpnja i kolovoza organiziran je u 13 objekata Dječjeg vrtića Osijek, pri čemu se vodilo računa o tome da u svim dijelovima grada bude dostupan najmanje jedan dežurni podcentar.

Tako su ovog ljeta dežurni sljedeći podcentri: Josipovac, Višnjevac, Jelenko, Bubamara, Potočnica, Jaglenac, Mak, Stribor, Jabuka, Krijesnica, Maslačak, Pčelica i Tratinčica. I tijekom ljetnih mjeseci omogućeno je dežurstvo do 21 sat, i to u Potočnici, kao i dežurstvo subotom, u Bubamari. Prosječno je u prva dva tjedna ovoga mjeseca bilo 1350 djece.

Izmjenom Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa jaslica i vrtića Dječjeg vrtića Osijek roditelji su oslobođeni plaćanja usluge ako se dijete ne koristi uslugama vrtića tijekom srpnja i kolovoza.

Prema informacijama koje smo dobili iz Dječjeg vrtića Osijek, svi su dežurni vrtići klimatizirani, te su u svim podcentrima klima-uređaji servisirani. Odgojiteljice su upoznate s Protokolom o postupanju i preporukama za zaštitu od vrućine (Ministarstvo zdravstva RH). Poštuju se načela u organizaciji boravka na otvorenom ljeti glede dužine boravka djece na otvorenom, o neizlaganju suncu od 10.30, kao i sve ostale smjernice spomenutog protokola.

“Odgojiteljice nastoje provoditi kvalitetne i sadržajno bogate aktivnosti na dvorištima vrtića u prijepodnevnim satima. Posebice se nude aktivnosti s vodom i prirodnim materijalima te se vodi računa o stalnoj dostupnosti tekućine. Na taj način kreativno pripremljeno okružje dvorišta vrtića postaje nova soba dnevnog boravka. U sobama dnevnog boravka odgojitelji su u oblikovanju okruženja intervenirali razmještajem namještaja, reorganizacijom i dopunom centara zajedno s djecom poštujući njihove potrebe i interese”, poručuju iz Dječjeg vrtića Osijek.