Bazeni Kneževi Vinogradi

Bazeni Kneževi Vinogradi

Općina Kneževi Vinogradi
15.7.2024., 17:12
HEDONIZAM I REKREACIJA U SRC-u BAZENI KNEŽEVI VINOGRADI

Kupanje, nogomet, tenis i odbojka na jednom mjestu

Ako treba izdvojiti mjesto s brojnim mogućnostima za sport, rekreaciju, zabavu (…), sigurno će vam pasti na pamet SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima.

Mladi nogometaši

''Suljoški'' su bazeni, u sklopu SRC-a, već desetljećima ljetno (i ne samo ljetno) odredište Baranjaca, Slavonaca i brojnih drugih posjetitelja koji traže ugodnu atmosferu, mogućnost za rekreaciju, zabavu ili hedonizam. Kako se sve ne bi svodilo samo na plivanje u besprijekorno čistom olimpijskom bazenu, pobrinule su se Općina Kneževi Vinogradi i mjesne udruge, počevši od onih koje ''preferiraju'' nogomet preko odbojkaških i teniskih pa sve do Udruge starih sportova koja je proteklog tjedna na rukometnom igralištu SRC-a organizirala turnir u starim sportovima - potezanju konopa i potezanju mosora.

SRC Bazeni Kneževi Vinogradi

SRC Bazeni Kneževi Vinogradi

Ustupljena fotografija

- I ove godine planiran je bogat sportski i zabavni program na SRC-u Bazeni. Već je počeo najveći baranjski malonogometni turnir u organizaciji mjesnog NK Borac, koji okuplja više od 30 ekipa u seniorskoj, veteranskoj i kategoriji za mlađe uzraste. U sklopu turnira održana će biti fišijada i koncert Halida Bešlića - otkriva Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, koji je posebno ponosan na uspješne škole nogometa, odbojke i tenisa. U tamošnjoj školi nogometa, naime, približno je 130 djece iz cijele Baranje, a upravo zbog njih već tradicionalno se u Kneževim Vinogradima odigrava jedan od najvećih turnira za mlade nogometaše - International Borac Cup koji, uz pomoć Općine Kneževi Vinogradi, organizira škola nogometa NK Borca. Lani su na njemu sudjelovale 32 nogometne momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, a na ovogodišnji turnir, koji je planiran za kraj kolovoza, stižu i gosti iz Slovačke. Da je ovaj turnir upisan u kalendare najboljih klubova iz spomenutih država, dokaz je sada već tradicionalni dolazak najmlađih igrača iz zagrebačkog Dinama, splitskog Hajduka, NK Osijek, NK Rijeka, ljubljanske Olimpije, FK Sarajevo, beogradske Crvene zvezde, mađarskih Ferencvarosa i MTK… Važno je istaknuti kako je prošle godine obnovljen i stadion NK Borac.

Internacionalni međunarodni turnir, Crvena zvezda, Dinamo...

Internacionalni međunarodni turnir, Crvena zvezda, Dinamo...

Ivica Getto

- U proteklih su godinu dana obnovljene svlačionice, sanitarni čvorovi, tuševi, pročelje... Nedavno smo postavili nove reflektore, zamijenivši postojeće halogene LED reflektorima. Do kraja godine planiramo postaviti rasvjetu na pomoćnim terenima, tako da će kompletan centar biti osvijetljen - kaže Kramarić. Naglašava kako dobra ''nogometna'' iskustva žele prenijeti na tenis. Zadovoljan je odzivom u školu tenisa, pa su započeli s projektiranjem nekih ''teniskih priča''. Ovih će dana, tako, započeti gradnja dvaju modernih teniskih zemljanih terena. Bit će kompletno opremljeni (ograda, rasvjeta, topovi za treninge, automatsko navodnjavanje…), a na njima će se moći odigravati mečevi najviše kvalitete. Cijena im je 190.000 eura, a rok za izgradnju tri mjeseca od uvođenja u radove. Spreman je i projekt izgradnje teniske dvorane s umjetnom travom i brojnim drugim sadržajima, vrijedan sedam milijuna eura, ali još se traži investitor.

Poanta priče - najmlađi

- Poanta su cijele priče naši najmlađi sumještani, ali i ne samo oni nego i djeca iz okolice. Iako zvuči kao floskula, bavljenje sportom usmjerava mlade i odvraća ih od raznih poroka. No za to su potrebni uvjeti, a njihovo stvaranje naš je cilj - ističe Kramarić, podsjećajući kako su među prvima uveli financiranje sezonskih ulaznica na bazene za mlade s područja te općine. n