31.05.2018., Donji Srb - Policijski ocevid nad kobijem BiH registacija, u kojem je policija sinoc zatekla 29 osoba stranih drzavljana. Pri sprijecavanju prolaska vozila i odbijanja napada policija je ispalila nekoliko hitaca pri cemu je ranjeno dvoje djece. Photo: Dino Stanin/PIXSELL------kolor 2x novosti

ilustracija

PIXSELL
26.10.2024., 10:52
islamski radikalizam

BiH: Osam uhićenih nakon terorističkog napada na policiju

Osam osoba uhićeno je do subote ujutro u racijama u BiH u sklopu istrage pokrenute nakon što je maloljetnik u Bosanskoj Krupi ubio jednog i teško ozlijedio drugog policajca, potvrđeno je iz policijskih izvora.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Adnan Beganović potvrdio je kako su pretrage objekata i uhićenja osim u Bosanskoj Krupi provedene i na području Bihaća pri čemu je uhićeno osam muških osoba.

Jedan od njih uhićen je u Bihaću gdje je i živio, ali je rođen u Bosanskoj Krupi a svi ostali privedeni su iz tog grada u kojemu je maloljetnik E.S. u četvrtak i počinio napad kojega tužiteljstvo tretira kao kazneno djelo terorizma.

"Muškarac priveden u Bihaću rođen je 1971. godine", kazao je Beganović.

U akciji u kojoj su sudjelovali i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zaplijenjeni su mobiteli, računala, USB stikovi, novac te veća količina pisanih materijala ispisanih arapskim jezikom.

U terorističkom napadu prije dva dana 14-godišnjak identificiran kao učenik prvog razreda srednje škole u Bosanskoj Krupi ubodima nožem ubio je policajca Ozrena Marana a teško je ozljedio njegovog kolegu Avdu Hasanovića.

Prema informacijama koje se trenutno istražuju ubojica bi mogao biti povezan s islamskim radikalizmom a njegov profil na jednoj društvenoj mreži pun je sadržaja koji navode na takve pretpostavke.