OSIJEK, 26. 08. 2020, ZOO VRT OSIJEK, MLADI VUKOVI, OBITELJ VUKOVA. REPORTAŽA. KORONA VIRUS, COVID-19. snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
7.10.2024., 16:58
NAKON TRAGEDIJE U INDIJI

Ubijeni vukovi koji su napadali ljude

Mještani sela u indijskom okrugu Bahraih, u saveznoj državi Uttar Pradesh, danima su lovili čopor vukova koji je ubio devetero ljudi, od čega osmero djece. Sada su mediji priopćili kako je ubijen i posljednji, šesti vuk iz čopora. Vukovi su izazvali pravu paniku u toj sjeveroistočnoj indijskoj državi, jer su vukovi u 40 navrata napadali ljude. U potjeri za vukovima bilo je više od 150 naoružanih ljudi i nekoliko desetaka zaposlenika lokalnih šumarija. Pet životinja je uhvaćeno s pomoću dronova i nadzornih kamera, što je značilo da je preostao samo jedan vuk iz čopora. Upravo su njega pronašli mještani, koji su ga usmrtili.

Inače, vukovi napadaju ljude ili stoku tek u krajnjem slučaju, kada nemaju što jesti. U konkretnom slučaju vučji teritorij bio je poplavljen te su ostali bez lovišta, što ih je natjeralo da siđu u naseljena seoska područja. Najveći broj od oko 3000 vukova u Indiji živi izvan zaštićenih područja.