epa11618548 Ukrainian rescuers work at the site of overnight shelling on a multi-story residential building in Kharkiv, northeastern Ukraine, 21 September 2024 (issued 22 September 2024), amid the Russian invasion. At least 21 people have been injured, including three children, after Russian shelling hit a residential area in Kharkiv, the head of the Kharkiv Military Administration Oleg Synegubov wrote on telegram on 22 September. Russian troops entered Ukrainian territory on 24 February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/SERGEY KOZLOV
EPA
3.10.2024., 08:36
OZLIJEĐENO I DIJETE

Rusija pogodila stambenu zgradu u Harkivu

Ruska navođena bomba pogodila je peterokatnu stambenu zgradu u Harkivu kasno u srijedu, izazvavši požare i ranivši najmanje 10 ljudi, rekli su lokalni dužnosnici.

Predsjednik Volodymyr Zelenskiy rekao je da je to posljednji u dugom nizu napada na grad i naglasio potrebu za više pomoći zapadnih podupiratelja Ukrajine. Kako bi se zaustavili ruski udari, Ukrajina mora dobiti dovoljnu pomoć iz svijeta od partnera, kazao je.

Regionalni guverner Harkiva Oleh Siniehubov rekao je da je bomba pala između trećeg i četvrtog kata zgrade i da je uništeno nekoliko katova.

„U tijeku je pretraga stana po stan. Ljudi bi mogli biti pod ruševinama", rekao je Siniehubov u videu objavljenom na internetu.

Gradonačelnik Harkiva Ihor Terekov rekao je da je ozlijeđeno 10 osoba, uključujući i trogodišnje dijete. Rekao je da su navođene bombe pogodile dvije gradske četvrti.