epa11623874 Ukrainian President Volodymyr Zelensky speaks during the General Debate of the 79th session of the United Nations General Assembly at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 25 September 2024. The annual high-level General Debate gathers world leaders from 24 to 28 September, and 30 September under the theme, 'Leaving no one behind: acting together for the advancement of peace, sustainable development and human dignity for present and future generations'. EPA/SARAH YENESEL
EPA
27.9.2024., 19:32
REPUBLIKANSKI KANDIDAT IMA “DOBRE ODNOSE SA SVIMA”

Neobičan susret Trumpa i Zelenskog

Bivši američki predsjedniik i republikanski kandidat za drugi mandat u Bijeloj kući Donald Trump sastao se u petak s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, nakon što se proteklih dana govorilo kako je taj susret malo vjerojatan. Susret je održan u Trump Toweru u New Yorku. Zelenski se nalazi u SAD-u zbog Opće skupštine UN-a i već se sastao s predsjednikom na odlasku Joeom Bidenom i potpredsjednicom i demokratskom kandidatkinjom Kamalom Harris.
Trump je bio više puta rekao da bi on zaustavio rat Rusije i Ukrajine "u 24 sata", ali nikada nije pojasnio na koji način. "Čast je imati predsjednika s nama, a on je prošao kroz mnogo toga", rekao je Trump o Zelenskom, koji je stajao pokraj njega. Ukrajinski predsjednik rekao je da on i Trump imaju "zajednički stav da se rat u Ukrajini mora zaustaviti" te da je važno sastati se s oba kandidata za predsjednika SAD-a, prenosi britanski Guardian. Trump je potom izjavio kako on i Zelenski imaju "vrlo dobar odnos", prije nego što je dodao kako ima "jako dobar odnos" i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Zelenski je odmah odgovorio na te Trumpove komentare rekavši kako se nada da on i Trump imaju bolji odnos od onog kakav je između Putina i Trumpa.