epa11619248 Smoke rise as a as a result of projectiles fired from south Lebanon on northern Israel, in Upper Galilee northern Israel, 22 September 2024. The Israeli military said that about 85 projectiles were identified crossing from Lebanon into several areas in northern Israel on 22 September. Some of the shells were intercepted, and fallen projectiles were located in Kiryat Bialik, Tsur Shalom and Moreshet, igniting fires in the area, the statement added. There are no casualties in the incident. Following the attack on northern Israel the Israel Defense Forces (IDF) said it conducted strikes against Hezbollah targets in Lebanon. EPA/ATEF SAFADI
EPA
23.9.2024., 09:34
HEZBOLAH SE PRIPREMA

Novi napad na položaje Hezbolaha u Libanonu

Izraelska vojska počela je izvoditi nove napade na položaje Hezbolaha u Libanonu u ponedjeljak nakon što je otkrila da se proiranska skupina priprema napasti Izrael, rekao je vojni glasnogovornik.

Glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari rekao je da je Hezbolah godinama skrivao oružje, uključujući krstareće projektile, u kućama i zgradama diljem južnog Libanona. Pozvao je stanovnike Libanona da se drže podalje od tih mjesta.

Hagari je medijima na brifingu pokazao snimku iz zraka onoga što je opisao kao operativce Hezbolaha koji pokušavaju lansirati krstareće projektile iz civilne kuće u Libanonu, te izraelski napad koji je uslijedio nekoliko trenutaka prije lansiranja. 

"Hezbolah vas ugrožava. Ugrožava vas i vaše obitelji", rekao je Hagari.

Na pitanje novinara o mogućem izraelskom kopnenom upadu u Libanon, Hagari je rekao da će se učiniti "sve što je potrebno" kako bi se evakuirani stanovnici sjevernog Izraela sigurno vratili svojim domovima.