epaselect epa11593231 Smoke rises following an Israeli airstrike in Khan Younis, southern Gaza Strip, 08 September 2024. More than 40,000 Palestinians and over 1,400 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/HAITHAM IMAD
EPA
11.9.2024., 22:19
SKRIVAJU HAMAS

Izrael napao objekt UN-a u Gazi, 14 poginulih

Civilna zaštita u Gazi objavila je u srijedu da je četrnaest ljudi ubijeno u izraelskom zračnom napadu na školu pretvorenu u sklonište za Palestince raseljene zbog rata, a izraelska vojska je rekla da je ciljala "teroriste" Hamasa.

"Ima 14 mučenika i nekoliko ozlijeđenih nakon masakra u školi Al-Džuni u izbjegličkom kampu Nuseirat" u središtu Pojasa Gaze, rekao je glasnogovornik Civilne zaštite Mahmud Basal.

Ranije je kazao da su među poginulima “žene i djeca”.

Medicinski izvor u ambulanti al-Avda u Nuseiratu, jednoj od dvije ustanove u koje su prebačeni mrtvi i ozlijeđeni, rekao je za AFP da je broj mrtvih 15 te da ima 44 ozlijeđenih.

AFP nije bio u mogućnosti neovisno provjeriti ta izvješća.

Izraelska vojska je u priopćenju rekla da su njezine zračne snage "izvele precizni napad na teroriste koji su djelovali unutar zapovjednog centra Hamasa" u školi Al-Džuni.

Tiskovni ured Hamasove vlade u Pojasu Gaze priopćio je da je u školi, koju vodi Agencija Ujedinjenih naroda za palestinske izbjeglice (UNRWA), bilo smješteno oko 5000 raseljenih osoba u vrijeme udara.

Posljednjih mjeseci izraelska vojska je napala nekoliko škola u Pojasu Gaze, optužujući ih da skrivaju zapovjedne centre Hamasa, što palestinski islamistički pokret negira.