epaselect epa11573999 Ukrainian rescuers work at the site of a damaged 12-story residential building following a missile strike in Kharkiv, northeastern Ukraine, 30 August 2024, amid the Russian invasion. At least six people have been killed, including a 14-year-old girl, and 59 others injured, including nine children aged 5 to 16, after Russian missile strikes hit five locations in Kharkiv, the head of the Kharkiv Military Administration Oleg Synegubov wrote on telegram. Russian troops entered Ukrainian territory on 24 February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/SERGEY KOZLOV
EPA
3.9.2024., 15:18
NAJSMRTONOSNIJI NAPAD RATA

Ruska raketa pogodila Poltavu, 41 poginuli, 180 ranjeno

Najmanje 41 osoba poginula je, a više od 180 ozlijeđeno je u utorak u ruskom raketnom napadu na vojni institut u Poltavi u središnjem dijelu Ukrajine, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, što je jedan od najsmrtonosnijih pojedinačnih napada u tom ratu.

Zelenskij je u video izjavi rekao da su ruske snage pogodile grad s dva balistička projektila, oštetivši zgradu Vojnog instituta za komunikacije.

Dodao je da je naredio istragu okolnosti napada.

"Ruski šljam definitivno će odgovarati za ovaj napad", rekao je Zelenskij na Telegramu.

Ponovno je zatražio pomoć od Zapada u protuzračnoj obrani te apelirao na saveznike da mu dopuste da koristi njihovo dalekometno oružje za napade dublje u ruskom teritoriju kako bi zaštitio Ukrajinu.

"Stalno govorimo svima u svijetu tko ima moć zaustaviti ovaj teror: sustavi za protuzračnu obranu i projektili potrebni su u Ukrajini, a ne negdje u skladištu."

"Napadi dalekog dometa koji nas mogu zaštititi od ruskog terora potrebni su sada, a ne u neko dogledno vrijeme. Nažalost, svaki dan odugovlačenja znači gubitke života."