Osijek, 05. 01. 2024., Zeljeznicki kolodvor, HZ, umirovljenici, povlasteni prijevoz, vlak, povlastena iskaznica, ilustracija brzog vlakaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
29.8.2024., 13:16
PROJEKT OD 22,3 MILIJUNA EURA

U rad pušteno sedam novih uređaja za osiguranje željezničkih prijelaza

Tijekom ovogodišnjeg kolovoza HŽ Infrastruktura u funkciju regulacije prometa pustila je sedam moderniziranih automatskih uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP), odnosno ugrađeni su i u rad pušteni svjetlosno-zvučna signalizacija i polubranici, izvijestili su u četvrtak iz te državne tvrtke. 

Riječ je o prijelazima u Osječko-baranjskoj (ŽCP-ovi Normanci i Koška 1a na pruzi Varaždin – Dalj) te u Bjelovarsko-bilogorskoj (ŽCP-ovi Batinjska Rijeka, Daruvar 1, Daruvar 2, Sirač 1 i Sirač 2 na pruzi Banova Jaruga – Pčelić).

Nakon što je u lipnju u rad pušteno prvih deset prijelaza, do sada je u promet pušteno 17 od ukupno 95 ŽCP-ova vrijednih 22,3 milijuna eura iz Projekta osiguranja i modernizacije željezničko-cestovnih prijelaza, koji se sufinancira iz fondova Europske unije, odnosno Programa Konkurentnost i kohezija, zaključuje se u priopćenju iz HŽ Infrastrukture.