28.08.2024., Buturovic Polje, Bosna i Hercegovina - Helikopter Oruzanih snaga Bosne i Hercegovine srusio se u Jablanicko jezero u sjevernom dijelu Hercegovine pri cemu je jedan clan posade ozlijedjen. Helikopter se srusio dok je vjezbao uoci velike vojne vjezbe europskih mirovnih snaga u BiH (EUFOR) i vojske BiH koja se odrzava u cetvrtak. U tijeku je ocevid. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
PIXSELL
28.8.2024., 21:02
NESREĆA NA JABLANIČKOM JEZERU

Srušio se helikopter vojske BiH

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine srušio se u srijedu u Jablaničko jezero, u sjevernom dijelu Hercegovine, pri čemu je jedan član posade ozlijeđen, izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Helikopter se srušio dok je vježbao uoči velike vojne vježbe europskih mirovnih snaga u BiH (EUFOR) i vojske BiH koja se održava u četvrtak. “Zbog neutvrđenih razloga helikopter je pao u Jablaničko jezero na području Buturovića Polja”, rekao je za Hinu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretavanske županije Ljudevid Marić. Pojasnio je kako su u vrijeme nesreće u helikopteru bila četiri člana posade. Svi su spašeni, a jedan član je zadobio ozljede, te je upućen u lokalnu bolnicu, dodao je glasnogovornik Marić. Policiji su se na očevidu pridružili i pripadnici Oružanih snaga BiH.