epa11557602 A handout photo made available by the press service of the 24th Mechanized Brigade of Ukrainian Armed Forces on 21 August 2024 shows servicemen of the 24th Mechanized Brigade, named after King Danylo, firing 2S5 'Hiatsint-S' 152mm self-propelled howitzer towards Russian positions near the city of Chasiv Yar in Donetsk region, Ukraine, 20 August 2024. Russian troops entered Ukrainian territory on 24 February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/PRESS SERVICE OF THE 24 MECHANIZED BRIGADE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA
25.8.2024., 20:19
STRADALI NOVINARI

Reutersova ekipa pogođena u napadu na hotel u ukrajinskom Kramatorsku

Član Reutersovog tima, koji je pratio rat u Ukrajini je nestao, a još dvoje je hospitalizirano nakon napada na hotel u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine.

U priopćenju je novinska agencija rekla da je hotel Sapphire, u kojem je odsjela šesteročlana ekipa Reutersa, pogođen projektilom u subotu.

"Jedan naš kolega se vodi kao nestao, dok su još dvojica prebačena u bolnicu na liječenje", rekli su iz agencije.

"Još trojica su pronađena. Hitno tražimo više informacija, surađujemo s vlastima u Kramatorsku i podržavamo naše kolege i njihove obitelji. Obavijestit ćemo vas kada budemo imali više informacija", dodaje se.

Vadim Filaškin, guverner regije Donjeck, objavio je u nedjelju ujutro na Telegramu da su "Rusi pogodili Kramatorsk", te da su dva novinara ozlijeđena, dok se jedan vodi kao nestao nakon udara na hotel.

"Vlasti, policija i spasioci rade na licu mjesta. U tijeku su akcije čišćenja ruševina i spašavanja", rekao je.

Rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

Ured glavnog tužitelja Ukrajine rekao je u izjavi na Telegramu da je otvorio "predistragu" o napadu koji se dogodio u 22:35 sati po loklanom vremenu.

"Ruske snage pogodile su grad Kramatorsk, vjerojatno projektilom Iskander-M", rečeno je.