epa11554015 Mourners carry the body of Ahmad abu Ara, one of two Hamas militants who were killed on 17 August, during his funeral procession in the village of Aqaba, near the West Bank city of Tubas, 18 August 2024. The Israel Defence Forces (IDF) on 17 August confirmed the two Hamas militants were killed in an Israeli airstrike on a vehicle in Jenin, claiming they were linked to a shooting in the Jordan Valley that occurred on 11 August. EPA/ALAA BADARNEH
EPA
18.8.2024., 20:34
NEMA MIRA UOČI NOVOG KRUGA PREGOVORA

Izrael ubio dva militanta Hamasa

Izrael je priopćio da je ubio dva visoka militanata Hamasa u zračnom napadu na njihov automobil u Jeninu, na okupiranoj Zapadnoj obali, tvrdeći da su oni umiješani u ubojstvo jednog Izraelca. U zajedničkom priopćenju Izraelske sigurnosne agencije i obrambenih snaga militanti su identificirani kao Ahmed Abu Ara i Rafet Dawasi, obojica iz sjevernog okruga Zapadne obale oko Jenina. Vojno krilo Hamasovih brigada al-Qassam priopćilo je pak da žali zbog smrti dvaju borca ​​u izraelskom zračnom napadu na njihovo vozilo u Jeninu. Prema izraelskom priopćenju, oni su bili uključeni u planiranje napada prošlog tjedna na glavnoj cesti na Zapadnoj obali, gdje je ubijen Izraelac Yonatan Deutsch i ranjena još jedna osoba. Brigade al-Qassama priopćile su da su njihovi borci ubili izraelskog vojnika iz neposredne blizine. Hamas je rekao da je operacija bila odmazda za izraelski napad na školu u koju su se sklonili raseljeni Palestinci u Gazi, kada je ubijeno najmanje 90 ljudi.
Najnovije nasilje na Zapadnoj obali dolazi uoči najave nastavka novog kruga pregovora u Dohi idućeg tjedna s ciljem okončanja deset mjeseci borbi u Gazi.