epaselect epa11296723 A car hauler truck transports three new Tesla Cybertrucks on a freeway in Rancho Cucamonga, California, USA, 18 March 2024 (Issued on 23 April 2024). Tesla has recalled all 3,878 of their Cybertrucks due to a faulty accelerator pedal which can become trapped, according to a statement by the US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). EPA/JOHN G. MABANGLO

Tesla Cybertruck

EPA
17.8.2024., 20:46
TESLA SA STROJNICOM

Čečenski vođa Kadirov za volanom Cybertruck Tesle hvalio Elona Muska

Čečenski vođa Ramzan Kadirov sjeo je za volan Cybertruck Tesle naoružanog strojnicom i hvalio vlasnika Tesle Elona Muska, u video snimci stavljenoj u subotu na internet u kojoj kaže i da će futurističko vozilo poslati na bojišnicu u Ukrajinu.

"Iskreno se zahvaljujem Elonu Musku. On je očito glavni genij našeg vremena, stručnjak, veliki čovjek", rekao je Kadirov, pozivajući Elona Muska u Grozni.

Video ga prikazuje kako nakratko testira futurističko vozilo koje je za tu priliku opremljeno strojnicom postavljenom na krov.

"Ovaj Cybertruck je pun kvaliteta i bit će poslan u zonu specijalnih vojnih operacija", rekao je, koristeći službeni naziv koji se u Rusiji koristi za invaziju na Ukrajinu.

Ramzan Kadirov (47) vlada Čečenijom željeznom rukom više od 17 godina i bezuvjetno podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Čečenske snage sudjeluju u ruskoj ofenzivi na Ukrajinu koju je u veljači 2022. pokrenuo Putin.

Teslin Cybertruck predstavljen je 2019. i prošle je godine krenuo u proizvodnju.

Elon Musk je s jedne strane dao na korištenje ukrajinskoj vojsci svoju satelitsku uslugu Starlink, a s druge predlaže Kijevu da prepusti teritorij Moskvi kako bi se okončao sukob.

Nedavno je dao potporu republikanskom kandidatu za američke predsjedničke izbore Donaldu Trumpu.