04, February, 2021, Belgrade - Address by the President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, and the Prime Minister, Ana Brnabic, to the media after the government session. Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages 04, februar, 2021, Beograd - Obracanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vucica i premijerke Ane Brnabic medijima posle sednice vlade. Photo: Milos Tesic/ATAImages
Milos Tesic/ATAImages
28.7.2024., 16:53
NOVA PROVOKACIJA

Vučić: Nema razlike između RH i NDH

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Hrvatska, odlukom o zabrani ulaska prosrpskim i proruskim crnogorskim dužnosnicima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću, pokazala da nema razlike između sadašnje Hrvatske i nekadašnjeg NDH. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu obavijestilo je ranije službenu Podgoricu da je Zagreb proglasio predsjednika Skupštine Crne Gore Mandića, zastupnika u parlamentu Kneževića i potpredsjednika vlade Crne Gore Bečića nepoželjnima u RH. Odluka je donesena nakon što su zastupnici u crnogorskom parlamentu usvojili rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen.

“Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak upali u vlastitu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne rade u odnosu prema NDH i bilo kojoj drugoj hrvatskoj državi koja je postojala", rekao je Vučić.