epa11454248 People mourn next to the body of a Palestinian man killed during an Israeli military strike, in the hospital of Tulkarem, West Bank, 03 July 2024. At least four people were killed in an Israeli airstrike at Nour Shams camp, near the West Bank city of Tulkarem, according to the Palestinian Ministry of Health. EPA/ALAA BADARNEH
EPA
26.7.2024., 13:24
Udruga palestinskih zatvorenika

Hamasov vođa na Zapadnoj obali umro u izraelskom zatočeništvu

Hamasov vođa na Zapadnoj obali umro je u izraelskom zatočeništvu nakon što mu se pogoršalo zdravlje, objavilo je palestinsko tijelo rano u petak.

Mustafa Muhamad Abu Ara (63) umro je nakon što je prebačen u bolnicu iz zatvora Ramon u južnom Izraelu, objavilo je Palestinsko povjerenstvo za pitanja zatočenih u priopćenju.

"Prije uhićenja patio je od ozbiljnih zdravstvenih problema i bilo mu je potrebno intenzivno medicinsko praćenje. Međutim, od trenutka uhićenja, šejk Abu Ara, kao i svi zatvorenici, suočen je sa zločinima bez presedana ... od početka rata za istrebljenje", kaže se u priopćenju.

Abu Ara, koji je uhićen u listopadu prošle godine, bio je podvrgnut mučenju i lišen medicinske pomoći, priopćilo je palestinsko tijelo. Zasad nema komentara iz Izraela na tu vijest.

Najmanje 18 Palestinaca umrlo je u izraelskom pritvoru od početka rata u Gazi 7. listopada, rekla je Udruga palestinskih zatvorenika prošlog mjeseca.