Zagreb,28.10.2024. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je na komemoraciji u povodu smrti ravnatelja KBC -a Zagreb Ante Čorušića.foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp
HINA
28.10.2024., 20:36
KOMEMORACIJA

Plenković: Ćorušić je bio arhitekt novog Rebra

U povodu smrti ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića na Rebru je održana komemoracija na kojoj su se od njega oprostili kolege, prijatelji, ministri i saborski zastupnici, na čelu s predsjednicima Vlade i Sabora, Andrejom Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem. "Ante je bio liječnik, sveučilišni profesor, hrvatski branitelj i političar, a sav svoj život posvetio je profesiji i liječenju bolesnika", rekao je premijer Plenković u oproštajnom govoru. Kaže da je Ćorušić bio "arhitekt novoga Rebra" i da mu je Vlada u osam godina vođenja Rebra svesrdno pomagala da KBC Zagreb postane glavna zdravstvena ustanova u RH. "Preostali dio radova 3. faze obnove i rekonstrukcije KBC-a napravit ćemo njemu u čast", ističe premijer. Emotivnim govorima od Ćorušića su se oprostili supruga Janja i njegov zamjenik Stjepko Pleština, osvrnuvši se na razdoblje zajedničkog upravljanja KBC-om u izazovnom razdoblju pandemije i potresa. "Nije bilo povišenih tonova, osim njegova gromoglasnog smijeha", rekao je. Naglašeno je da se Ćorušiću svatko, bez najave, mogao obratiti i da je svima pomagao.

Na profesionalnom vođenju bolnice zahvalila mu je glavna sestra Ana Ljubas, a pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju Goran Vujić nazvao ga je pionirom moderne ginekološke onkološke kirurgije.