Zagreb, 21.10.2024 - Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao u bolnici, potvrđeno je u ponedjeljak Hini iz izvora bliskih bolnici. U bolnicu je stigla policija te je u tijeku očevid o okolnostima smrtnog slučaja. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag
Hina/ Dario GRZELJ
22.10.2024., 19:21
ĆORUŠIĆ JE PAO S VISINE OD OSAM METARA

Policija: Nije bilo kaznenog djela

Zagrebačka policija izvijestila je da je dosadašnji ravnatelj Kliničkog boničkog centra Zagreb Ante Ćorušić preminuo zbog pada s visine od oko osam metara, te da prilikom očevida nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je, ne navodeći Ćorušićev identitet, priopćila da je u krugu zdravstvene ustanove u Kišpatićevoj ulici u ponedjeljak oko 10.45 pronađeno tijelo tog 66-godišnjaka. Na mjestu događaja obavljen je očevid, koji je vodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, uz stručnu pomoć policijskih službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku PUZ-a, dodala je policija, navevši kako je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Prema neslužbenim informacijama, Ćorušić je pao s protupožarnih stepenica između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a navodno je izišao iz bolnice kupiti cigarete. Udario je glavom, te je na mjestu preminuo. Kako se doznaje, kolege su ga pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli.

Objavljeno je i kada će biti posljednji ispraćaj i pogreb dosadašnjeg ravnatelja KBC-a Zagreb. Ispraćaj u Zagrebu bit će u srijedu u 14.15 na Mirogoju, a pokop u četvrtak (24. listopada) u 16 sati u Lovreču. KBC Zagreb će se od svog dugogodišnjeg ravnatelja oprostiti i na komemoraciji u ponedjeljak u 10 sati na Rebru.
I.B./V.M./H n