Zagreb, 26.9.2024 - Zaklada Hrvatska kuća srca u suorganizaciji s Ministarstvom zdravstva, Hrvatskim kardiološkim društvom, Hrvatskim zavod za javno zdravstvo i u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb i Hrvatskom udrugom kardioloških medicinskih sestara održala je konferenciju za novinare na kojoj su objavili najnovije epidemiološke podatke vezane uz kardiovaskularne bolesti u Hrvatskoj. Na slici Ante Ćorušić.Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Ante Ćorušić

Hina
21.10.2024., 12:58
Ravnatelj KBC-a Zagreb

Ante Ćorušić poginuo u padu u bolnici, kolege liječnici ga nisu uspjeli reanimirati

Dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice, KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić smrtno je stradao pri padu u bolnici.

U bolnicu je stigla policija te je u tijeku očevid o okolnostima smrtnog slučaja.

“Mogu vam potvrditi, čovjek je mrtav. Strašno”, rekao je zamjenik ravnatelja Rebra Milivoj Novak za portal Index.hr.

Prvu vijest o navedenom objavio je Jutarnji, a za HINA-u je naknadno također potvrđen tragičan događaj.

Prve informacije govore da je Ćorušić pao s požarnih stepenica na upravnoj zgradi, koje vode do njegovog ureda.

Navodno je pao s protupožarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara, pretpostavlja se da je išao iz bolnice kupiti cigarete. Udario je glavom te je na mjestu preminuo.

Neuspjela reanimacija

Također se doznaje da su Ćorušića nakon pada kolege liječnici pokušali reanimirati i spasiti mu život, ali u tome nažalost nisu uspjeli.

Ćorušić je rođen 1958. u Splitu, potjecao je iz Lovreća u Imotskoj krajini, završio je medicinski fakultet i specijalizirao ginekologiju.

Bio je istaknuti član HDZ-a, a poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb dobio je na prvoj sjednici vlade Tomislava Karamarka 28. siječnja 2016. godine.

Prethodno je vodio HDZ-ov odbor za zdravstvo i bio je šef Zavoda za ginekološku onkologiju.  U to doba bio je i kandidat za ministra zdravstva, ali se Most, tada partner u koaliciji s HDZ-om, tome usprotivio..

U travnju ove godine Ćorušić je ponovno imenovan ravnateljem KBC-a Zagreb.