Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sudjelovao je u obilježavanju 33. godišnjice pogibije general-bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla. Program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca na njihov grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Na fotografiji Ivan Penava. foto HINA/ Željko DRAŽENOVIĆ/ tm
HINA/ŽELJKO DRAŽENOVIĆ
16.10.2024., 12:41
KOLONA SVIH NAS

Penava: Svi su pozvani u vukovarsku Kolonu sjećanja, ne pravimo razliku među narodima

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u srijedu kako su i ove godine u vukovarsku Kolonu sjećanja, kojom se 18. studenoga obilježava stradanje Vukovara u Domovinskom ratu, pozvani svi ljudi dobre volje i s ljubavlju prema Vukovaru i Hrvatskoj.

"To je kolona svih nas, kao i što je Vukovar grad svih nas. Kolona sjećanja je mjesto gdje nema podjela, ega, tko je prvi i tko je zadnji. Jedino je bitan respekt prema poginulim braniteljima i i civilima u obrani Vukovara", kazao je Penava na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata uoči obilježavanja 33. godišnjice pogibije genarala Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla.

Rekao je kako smatra da je obilježavanje stradanja srpskih žrtava u Vukovaru 17. studenoga, koje organiziraju SDSS-a i Srpsko narodno vijeće, najobičnija provokacija i čin koji glorificira agresora na Vukovar.

"Nadam se da toga neće biti niti ove godine. Mi ovdje 18., 19. i 20. studenoga polažemo vijence na Memorijalnom groblju za sve žrtve stradale u obrani Vukovara. Ne pravimo razliku između Srba, Hrvata i Mađara, ali žrtava agresije. Sumnjive teze o pomno biranim datumima su  čista provokacija", dodao je Penava.