Zagreb, 03.10.2024 - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu o Zakonu o strancima nakon sjednice Vlade RH. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA/ Damir SENČAR
15.10.2024., 12:01
slučaj "dujić"

Božinović: U mandatu ove vlade nikada članstvo u stranci nije pomoglo ako je bilo dovoljno dokaza

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otklonio je u utorak mogućnost da je odbacivanje kaznene prijave protiv Anne Dujić povezano s politikom jer je riječ o kćeri HDZ-ovca Nediljka Dujića, rekavši kako članstvo u bilo kojoj stranci ne pomaže ako je prikupljeno dovoljno dokaza.

Božinović je dodao da valja pročitati obrazloženje, a paralelno ide i prekršajni postupak.

"U mandatu ove vlade nikada činjenica pripadanja nekoj političkoj stranci, pa i vladajućoj, nikome nije pomogla ako je bilo dovoljno dokaza", rekao je Božinović u izjavi medijima u Hrvatskom saboru.

Zagreb,15.10.2024.Nastavak zasjedanja 3.sjednice Hrvatskog sabora na kojoj će premijer Andrej Plenković podnijeti godišnje izvješće Vlade RH.Na slici Sandra Benčić.foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp
slučaj "dujić"
Oporba oštro osudila odbacivanje kaznene prijave: Oni koji su povezani s HDZ-om privilegirani su i zaštićeni

Državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu koju je policijska službenica ljetos podnijela protiv Anne Dujić, kćeri predsjednika uprave Hrvatskih šuma i člana HDZ-a Nediljka Dujića. Policajka je u prijavi navela da ju je Dujić vrijeđala psovkama te da ju je gotovo pregazila kako bi prošla kroz cestovnu blokadu postavljenu zbog požara.

''Ne mogu ulaziti u odluke državnog odvjetništva. Oni su analizirali njezinu kaznenu prijavu i izvješće koje je podnijela policiji'', kazao je ministar na pitanje znači li ta odluka da se ne vjeruje službenim osobama.