Studenac - promo
Ustupljena fotografija
14.10.2024., 15:56
Uspješna poslovna priča

Studenac – mjesto gdje trud postaje dvostruko vrijedan

Možete li zamisliti da u jednom mjesecu dobijete dvije plaće? Zaposlenici Studenca mogu!

U uspjehu svake velike kompanije krije se jednostavna, ali moćna formula – predanost i zadovoljstvo zaposlenika. Ona je osnova na kojoj je izgrađena i na kojoj se razvija uspješna poslovna priča Studenca. Njihovih više od 6500  zaposlenika ambasadori su vrijednosti za koje se kompanija zalaže, ali i pokretačka snaga koja svakim danom učvršćuje povjerenje kupaca i donosi vrhunske rezultate.

Zato je iznimno važno da zaposlenici u svakome trenutku budu svjesni kako se njihov trud i zalaganje vidi, cijeni i nagrađuje. Stoga je Studenac u rujnu  2023. godine pokrenuo projekt „Mjesec jedan-plaće dvije“ kojim se zaposlenike i zaposlenice  trgovina s najboljim rezultatima na mjesečnoj razini nagrađuje s dodatnom plaćom. Primarni je cilj projekta nagraditi i dodatno motivirati zaposlenike, ali i pružiti im priznanje za njihov predani rad. 

Dobiti dvije plaće u jednom mjesecu činjenica je koja nas je zaintrigirala i potaknula da posjetimo nagrađene timove i provjerimo kakav je osjećaj kada saznaš da je upravo tvoj tim jedan od onih  koji su ostvarili najbolji mjesečni rezultat i naravno, dobio duplu plaću.

Studenac - promo
Ustupljena fotografija

Ljiljana Katančević i njen tim iz zagrebačke Kuzminečke ulice s oduševljenjem su dočekali vijest o osvajanju vrijedne nagrade

 

Bez dobrog timskog duha nema uspjeha

Naša prva postaja bio je Zagreb, točnije poslovnica u Kuzminečkoj ulici. Tamo nas je dočekala voditeljica poslovnice Ljiljana Katančević koja nam je otkrila što je prevagnulo da upravo njen tim osvoji nagradu.

„Odličan timski duh i vrhunska suradnja, to je ono čime moj tim obiluje i što nas je dovelo do uspjeha. Ipak, moram priznati da smo u trenutku kada su nam priopćili da smo osvojili nagradu, na trenutak ostali u šoku i bez riječi. Nevjerica se kroz nekoliko trenutaka pretvorila u opći val oduševljenja i grupnog zagrljaja. Radeći svoj posao jednostavno ne razmišljamo o nagradama, već da se svi zadaci obave na najbolji mogući način i da kupci budu zadovoljni. Jako sam ponosna na svoj tim, jer je mjesec za koji smo nagrađeni bio iznimno izazovan, a odradili smo ga s takvom lakoćom. Uistinu je poseban osjećaj kada znaš da netko cijeni tvoj trud i kada te za njega nagrade“, rekla je Katančević.

Studenac - promo
Ustupljena fotografija
Dodatna plaća izmamila je osmijeh na licu Vahida Šahbegovića i njegovog tima u Rapcu

 

Lijepo je kada netko primjećuje tvoj trud

Nakon Zagreba uputili smo se u Rabac, kako bismo saznali koja je bila tajna formula uspjeha tima poslovnice koju vodi Vahid Šahbegović.

„Nije riječ o nekoj tajni, već vrlo jednostavnom receptu, odgovoran rad, poštovanje i vrhunski odnos među kolegama i naravno usmjerenost prema zadovoljstvu kupaca. Kada volite svoj posao i poštujete ljude koje radeći susrećete, uspjeh je jednostavno zagarantiran. Ne moram vam ni objašnjavati kolika je sreća zavladala u poslovnici kada smo saznali da smo nagrađeni. Poseban je osjećaj kad ti netko kaže da si svojim trudom ostvario vrhunske rezultate i lijepo je znati da postoji netko tko to primjećuje. Dakle, nagrada nam nije samo dodatni financijski poticaj, već i motivacija da se i dalje trudimo biti najbolji u onome što radimo“, poručio je Šahbegović.

Kupci su snažna motivacija

Posljednja postaja našeg puta bio je Solin u kojem nam je voditeljica poslovnice Marijana Perišić otkrila kako i kupci mogu biti snažna motivacija i „pogonsko gorivo“ za ostvarenje vrhunskih rezultata. 

„Kada smo doznali da ćemo dobiti duplu plaću nismo samo mi bili presretni, već i naši kupci. Često se u timu šalimo da smo poput seoske zadruge, jer osim što interno funkcioniramo poput male obitelji, takav smo odnos razvili i s njima. Točno znamo koje proizvode naši stalni kupci preferiraju, a u susretu s novima trudimo se ostaviti dojam da su u našoj poslovnici već tisućiti put. Zato sam uvjerena kako su za naš uspjeh zaslužni timski duh i zalaganje, ali i povjerenje kupaca koje smo svojim predanim radom zaslužili. Njihove pozitivne povratne informacije i zadovoljstvo našom uslugom motivacija su nam da svakoga dana budemo bolji. A nagrada? Nagrada je slatko priznanje koje nam je dokazalo kako svoj posao odrađujemo upravo onako kako treba“, naglasila je Perišić.  

Studenac - promo
Ustupljena fotografija
Vrhunske rezultate ostvario je i tim Marijane Perišić u Solinu čime su svoje bankovne račune „podebljali“ za dupli iznos mjesečne plaće
 

Studenac nastavlja motivirati svoje zaposlenike

Uspješnost projekta Mjesec jedan-plaće dvije potvrdila je i Tatjana Jukić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u Studencu, istaknuvši kako su zadovoljstvo i motiviranost zaposlenika iznimno važni za ostvarivanje misije kompanije. 

"U Studencu kontinuirano radimo na razvoju inicijativa kojima nagrađujemo trud i potičemo napredak naših zaposlenika. Pored pogodnosti usmjerenih prema pojedincima, iznimno nam je važno nagraditi i vrhunske rezultate naših timova. Projekt 'Mjesec jedan - plaće dvije' inicijativa je kojom nastojimo dodatno osnažiti timski duh u našim poslovnicama i osigurati radno okruženje u kojem se predani rad cijeni i nagrađuje. O njegovoj uspješnosti najbolje svjedoče zadovoljstvo i radost koje je u godinu dana projekt izmamio na licima članova nagrađenih timova. To nam je motivacija da i dalje razvijamo projekte kojima ćemo dodatno osnažiti kulturu zajedništva i izvrsnosti”, zaključila je Jukić.