Zagreb, 03.10.2024. - Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio svoje posebne savjetnike, smjer demografskih mjera i aktivnosti ministarstva.Na fotografiji Ivan Šipić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd
HINA
11.10.2024., 18:20
POČINITELJ PRITVOREN

Nožem napadnut brat ministra Ivana Šipića, Domovinski pokret najoštrije osudio napad

​Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom koji je u četvrtak u Trilju nožem lakše ozlijedio pet godina starijeg muškarca, potvrdila je splitska policija, a ozlijeđeni je Zvonimir Šipić, brat DP-ova ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića.

Policija je u petak objavila kako 49-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo teške ozljede, te da je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzo​rniku. Zvonimir Šipić napadnut je na ulazu u ambulantu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Trilju, a za Slobodnu Dalmaciju je ispričao kako napadača koji je na njega nasrnuo zna "površno, iz viđenja". "Samo je zamahnuo nožem prema meni i uzviknuo - zaklat ću te!" prepričao je napadnuti Šipić, ustvrdivši kako napad nema nikakve veza s njim, ni s njegovim bratom, te da se radi o psihički poremećenoj osobi.

Domovinski pokret najoštrije je osudio taj napad, te prozvao medije i lijevu oporbu za atmosferu linča prema ministru. "Ne smijemo zaboraviti da se u posljednja dva tjedna provodila neviđena medijska hajka na ministra, tijekom koje su se u medijski prostor plasirale brojne neutemeljene optužbe i ružne izjave, što je otvorilo prostor za ovakve nesretne događaje. Obitelj Šipić i ministar duboko su potreseni", priopćili su. Otvaranje prostora za mržnju i napade na obitelj ministra DP-a apsolutno je neprihvatljivo, dodaju te pozivaju "sve koji su podgrijavali atmosferu linča da jasno i glasno osude taj napad". Očekuju brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija. "Zvonimiru Šipiću, koji je dao neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu, želimo brz oporavak", ističe DP. Njihov saborski zastupnik Ivica Kukavica direktno je optužio lijevu oporbu za provođenje hajke na ministra, koja, kaže, korelira s tim događajem.